• hr
  • en
  • de
  • it

Novi vezovi i lukobran u Poreču

HR

Lučka uprava Poreč u izgradnju lukobrana i postavljanje pontona u luci Poreč ulaže više od 6,2 milijuna kuna, izvijestili su iz Grada Poreča. Naime, Lučka uprava Poreč nastavlja s investicijama u porečkom akvatoriju, te će poslije Nove godine početi izgradnja lukobrana Barbaran. Riječ je o zahvatu kojim će se napraviti lukobran koji će zaštititi luku Poreč od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova, kao što je već ranije napravljen lukobran između hridi Sarafel i kopna.

Iznos investicije iznosi 4,7 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva su osigurana iz vlastitih prihoda Lučke uprave, Istarske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Rok za završetak radova je 135 dana od uvođenja u posao. U planu je i izgradnja mola i postavljanje pontona u luci Poreč ispred zgrade gradske uprave s ciljem rasterećenja luke u sezoni. Riječ je o investiciji u iznosu od 1,4 milijuna kuna iz vlastitih sredstava Lučke uprave.

Od navedenog iznosa, 130.000 kuna planirano je i za postavljenje ormarića za struju i vodu u sportskoj lučici Poreč. Rok izvođenja radova nakon dobivanja potrebnih dozvola iznosi 120 dana. Riječ je o zahvatu kojim će se napraviti lukobran koji će zaštititi luku Poreč od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova, kao što je već ranije napravljen lukobran između hridi Sarafel i kopna.

Izvor: www.glasistre.hr