• hr
  • en
  • de
  • it

Novi turistički iskoraci: Gosti stižu u Lišanj, Park i marinu Novi

Obnovljeni Lišanj prvi je hotel ozbiljnijeg kapaciteta u samom Novom Vinodolskom, a k tome, dičit će se s četiri zvjezdice koje su toliko nedostajale novljanskoj turističkoj ponudi. Crikvenica će dobiti još jedan obnovljeni hotel u centru. Vrata otvara Park koji je godinama zjapio napušten

Lani je crikveničko-vinodolska rivijera dočekala goste s obnovljenim hotelima Crikvenica i Esplanade te s marinom Muroskva. Niti aktualna godina neće proći bez novih otvaranja. U Novom Vinodolskom vesele se otvaranju marine u novljanskoj luci i hotela Lišanj. Radi se o o prvom hotelu ozbiljnijeg kapaciteta u samom mjestu. K tome, s četiri zvjezdice koje su toliko nedostajale Novom Vinodolskom.

Slovenci, Slovaci...
Marina Novi sigurno se može svrstati u rang četiri zvjezdice i komotno se može reći da će Novi ove godine zakoračiti na pozornicu četiri zvjezdice. Naime, ljeto 2018. godine bit će prva prava sezona marine Muroskva koja je lani završena prekasno da bi privukla nautičare već iste godine.
Crikvenica će dobiti još jedan obnovljeni hotel u centru. Vrata će otvoriti hotel Park koji je godinama zjapio napušten. Vlasnik Luka Čabraja objašnjava da su radovi pri kraju. Finišira se uređenje parkirališta i naglasak daje na završnim radovima u interijeru. Čabraja najavljuje da prve grupe dolaze već 27. travnja, a hotel se puni 15. lipnja. U hotelu sa četiri zvjezdice i 150 soba će se najviše čuti slovenski jezik. Već je prodano deset tisuća noćenja Slovencima. Uz njih će ljetovati Slovaci, Austrijanci i Nijemci, najavljuje Čabraja. U hotelu će raditi 40-50 radnika.

Tehnički pregled
Finiširaju se radovi i u marini Novi. Nikola Turčić objašnjava da je interes za marinu evidentan, no sigurno će trebati vrijeme za uhodavanje, oprezan je investitor. U marini već sada radi 16 zaposlenika, a ukupan broj zaposlenih mogao bi biti tri puta veći kad marina u potpunosti profunkcionira. Do kraja veljače očekuje se tehnički pregled marine, a potom i svečano otvaranje i puštanje u funkciju svih sadržaja. Istodobno s građevinskim radovima, radi se i na promidžbi. Za novljansku marinu već je doznao prestižni nautičkim sajam u Düsseldorfu. Marina će ovogodišnje nautičare dočekati u punom sjaju.
Do ljeta će biti gotova i obnova hotela Lišanj. U hotelu s četiri zvjezdice najčešći gosti bit će Nijemci, a uz njih Austrijanci i Švicarci, jer je partner hotela TUI. Na raspolaganju će biti 168 soba, a o gostima će skrbiti 20-30 stalno zaposlenih. U špici će se posao naći za 120 ljudi.