• hr
  • en
  • de
  • it

Novi nautički vodič od Karl-Heinza Beständiga

U izdanju Nakladničke kuće Dominović upravo je objavljeno novo hrvatsko izdanje nautičkog priručnika pod nazivom 888 luka i uvala - Atlas luka i sidrišta (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora).

Priručnik donosi osnovne podatke vezane za luke, lučice i sidrišta u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Nautičarima će biti korisni podaci vezani uz propise o potrebnoj dokumentaciji za plovidbu, o dubinama, o izloženosti vjetrovima i strujama, o servisima i uslugama nautičarima, o temperaturama zraka, zatim detaljna pojašnjenja simbola i signala na moru, zaštićene morske vrste i područja, ograničenja brzine, a mogu pronaći i cijene vezova u marinama i dozvola za plovidbu.

Nakladnička kuća Dominović ovlašteni je distributer i izdavač priručnika za nautičare autora Karl-Heinza Beständiga, koji se osim na hrvatskom jeziku, izdaje i na njemačkom, engleskom, talijanskom, francuskom i slovenskom jeziku.

Novo izdanje ovog popularnog nautičkog vodiča prvo je hrvatsko izdanje u boji, dopunjeno i prerađeno, s velikim brojem karata i planova luka, te obiljem korisnih nautičkih informacija.

Ovaj koncept koji se godinama dokazao u praksi nudi mnoge prednosti, posebno preglednost i jednostavnost korištenja, pa je ovaj nautički priručnika postao neizostavno pomagalo domaćim i stranim nautičarima.

Nautički priručnik 888 luka i uvala - Atlas luka i sidrišta nalazi se u prodaji u svim boljim nautičkim dućanima i knjižarama u zemlji, kao i kod izdavača.

Manji dio podataka u hrvatskom izdanju nije više potpuno aktualan, no autor, gospodin Beständig, javio nam je da čitatelji izdanja na hrvatskom jeziku najkasnije do Božića mogu dobiti i ažurirani PDF koji će uključivati i podatke s njegove jesenske ture Jadranom.