• hr
  • en
  • de
  • it

Novi koncept super luksuzne jahte vrijedne 37 milijuna USD

Henrik Fisker je sukladno prošlogodišnjim najavama javnosti predstavio projekt super luksuznog plovila kojeg razvija sa Benettijem, renomiranim brodogradilištem iz Italije.
50-metarska jahta odlikuje se inspirativnim dizajnom svojstvenim svim Fiskerovim dosadašnjim radovima. Podsjetimo, Fisker se nakon odlaska iz BMW-a (Z8) i Aston Martina (DB9, Vantage) okušao u nizu poslova, a kako je dizajnirao automobile i motocikle odlazak u svijet nautike čini se logičnim potezom.
Osim izražene aerodinamike koja u ovom okruženju ima vizualni doživljaj kao prioritet, plovilo se može podičiti obiljem luksuza. 11 članova posade brine se za 12 putnika smještenih u šest kabina, od kojih ona najveća ima privatnu biblioteku, poveću kupaonu, minibar, pa čak i kamin.
Na otvorenoj palubi putnici se mogu opustiti u hidromasažnom bazenu ili pak vrijeme kratiti u kinu. Naravno, potpalublje donosi obilatu ponudu kroz nekoliko minibarova i tzv. lounge prostorija.
Performanse plovila nisu strogo definirane. Osim informacije kako će Benetti nuditi i hibridni pogon, govori se o brzini od 15,5 čvorova, te autonomiji od čak 4.000 nautičkih milja uz brzinu krstarenja od 12 čvorova.
Naklada će ovisiti o interesu, a talijansko brodogradilište spremno je ispuniti svaku želju kupca. Zainteresiranih sigurno ima, pogotovo jer je prodaja superjahti prošle godine skočila za čak 40%. Cijena plovila ovog kalibra je oko 37 milijuna USD, odnosno oko 700.000 USD ako govorimo o tjednom najmu.

Izvor: www.index.hr