• hr
  • en
  • de
  • it

Nove svjetske ljestvice u jedrenju

Svjetski jedriličarski savez objavio je nove svjetske ljestvice olimpijskih disciplina. Promjena na ljestvicama ima, ali ne velikih. Hrvatski jedriličari u tri su discipline među deset najboljih na svijetu, u dvije među top tri.
Ivan Kljaković Gašpić ovoga je mjeseca drugi finaš svijeta, broj jedan je preuzeo Britanac Giles Scott. Na 20. mjestu iste discipline je Milan Vujasinović, 45. je Nenad Bugarin, 51. Josip Olujić.
U Laseru Tonči Stipanović zadržao je treće mjesto, 34. je Filip Jurišić, 42. Daniel Mihelić, 106. Toma Višić. Na prvom mjestu je Australac Tom Burton.
Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić ostali su na sedmom mjestu, prvi su Australci Belcher/Ryan.
Tina Mihelić nalazi se na 17. mjestu Laser Radiala, 50. je Ana Zelić, 85. Sandra Lulić, 109. Anđela de Micheli Vitturi. Belgijanka Evi Van Acker i dalje je vodeća kormilarka.
U 49er-u na 38. mjestu su Pavle Kostov i Petar Cupać, u ženskoj konkurenciji 82. mjesto zauzimaju Enia Ninčević i Marina Dujmović. Australci Outteridge/Jensen i Brazilke Greal/Kunze su na prvim mjestima ovih disciplina.
Među daskašima Luka Mratović zauzima 43, mjesto, 89. Mihovil Fantela. Vodi Grk Bayron Kokkalanis.
U neolimpijskoj disciplini jedrenja na dasci sa zmajem peti je Martin Dolenc. Španjolac Alejandro Clinet Hernandez je na prvom mjestu.

Izvor: www.hjs.hr