• hr
  • en
  • de
  • it

Nove bove u uvali Sičenica u blizini Rogoznice

Usvojena Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Šibensko-kninske županije o luci nautičkog turizma - sidrište u uvali Sičenica, Općina Rogoznica

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Šibensko-kninske županije o produženju roka trajanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma - sidrište u uvali Sičenica, Općina Rogoznica.
Naime, zbog nezakonito postavljenih bova nasuprot sidrištu, Ovlaštenik koncesije, Laguna trade d.o.o. iz Rogoznice, unazad posljednje tri godine, nije ostvarivao prava temeljem ranije dodijeljene koncesije.
Društvu je time prouzročena znatna materijalna šteta, te je isto podnijelo zahtjev za produženjem koncesije za produženo koncesijsko razdoblje od tri godine.
Uzevši u obzir navedene okolnosti, kao i činjenicu da je Ovlaštenik koncesije za vrijeme trajanja koncesije uredno plaćao koncesijsku naknadu, Šibensko-kninska županija je kao davatelj koncesije, istu produžila za tri (3) godine, do 03. kolovoza 2030. godine.

Izvor: www.mppi.hr