• hr
  • en
  • de
  • it

Nova Micra i 500 novinara u Dubrovniku

Dubrovnik, kao jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u svijetu, u iduća dva i pol mjeseca bit će domaćin međunarodne dinamičke prezentacije pete generacije Nissan Micre. Grad pod Srđem bit će središte testnih vožnji nove generacije Nissanova kultnog modela na kojima će sudjelovati više od 500 novinara iz cijelog svijeta - čak 484 europska novinara te 44 novinara iz najeminentnijih globalnih medija.
Nissan na predstavljanje nove Micre dovodi i svoje velike flotne kupce, europske koncesionare i njihovo prodajno osoblje, tako da će do 23. ožujka ukupno više od 7000 gostiju imati prilike uvjeriti se u ljepote grada koji je zbog svoje bogate tradicije i jedinstvene arhitekture služio i kao kulisa za snimanje slavnih visokobudžetnih filmova i serijala kao što su "Ratovi zvijezda" ili "Igra prijestolja".
Nissanovi gosti bit će smješteni u luksuznom resortu "Dubrovački Vrtovi Sunca" u Orašcu, udaljenom samo jedanaest kilometara od povijesne jezgre Dubrovnika, a stotinjak kilometara duge testne rute predviđaju posjet Starom gradu, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine, ali i najnovijoj hrvatskoj ACI-jevoj marini u Slanom "Veljko Barbieri".
I to sve za upravljačem nove generacije Nissanove slavne Micre, modela koji se na europskom tržištu prodaje još od 1983. godine, a koji sada donosi revolucionarne promjene u samo srce B-segmenta. Potpuno nova Nissan Micra tehnološki je predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sustavima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, nego za cijeli segment. Među njima su inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sustav koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju. Nadalje, Nissanov hvaljeni inteligentni sustav kamera Around View Monitor i inteligentno automatsko kočenje jamstvo su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila. Osim što je duža, šira i niža nego ikad prije, pa nudi izrazito prostran kokpit izrađen od visokokvalitetnih materijala s najboljom vozačkom pozicijom među konkurentima, nova Micra je također i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvjereno ponašanje na cesti, što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr