• hr
  • en
  • de
  • it

Nova Burza na kioscima

 

Najčitaniji nautički mjesečnik Burza Nautike ove godine slavi 15 godina postojanja.
U tom vremenu Burza Nutike je postala neizostavno štivo svakom zaljubljeniku u svijet nautike, te koristan i informativan priručnik ljudima u nautičkoj branši.
Burza Nautike osim velikog broja malih oglasa plovila i opreme, u svakom broju nudi mnoštvo savjeta, noviteta, zanimljivosti i praktičnih znanja.

Neke od zanimljivih tema u broju 172- siječanj su:

Modularni sustav brodske električne mreže.
Kako uz pomoć sustava Proinstaler složiti brodsku mrežu. Ovaj sustav posebno je pogodan za skučene prostore jer nudi kompaktnost i modularno konfiguriranje električne instalacije.

Digital Switching.
Sve češća centralizacija svih funkcija na plovilima dovela je do toga da je moguće upravljati svim potrošaćima preko zaslona plotera. Da bi se to postiglo potrebno je povezati električne potrošaće sa ploterom preko modula koji podržavaju Digital Switching.

Vodič za kupovinu plovila.
Vrijeme za kupovinu polovnih plovila nikada nije bilo bolje, jer ako se ima novaca najbolje se kupuje u krizi. Ovome valja dodati i to da smo postali punopravna članica EU, stoga je uviz iz europskih zemalja postao relativno lak.

Kalendar morskih mijena
Grafikoni morskih mijena izrađuju se na temelju podataka i tablica koja pokazuju vremena i visine pojave visokih i niskih voda. One su periodična publikacija koja se izdaje svake godine i u njim su prikazane morske mijene za sve glavne luke

Potražite Burzu Nautike na svim kioscima ili nas posjetite na www.burzanautike.com