• hr
  • en
  • de
  • it

Njemci kupili paški hotel

Grad Pag će investitorima dati punu podršku jer nam je važno poticati izgradnju hotela na području Paga, rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga

Hotel Bellevue je kupila tvrtka iz Njemačke na drugom online nadmetanju. Više pojedinosti o tvrtki koja je kupila hotel "Bellevue" znat će se nakon što Općinski sud u Zadru objavi rješenje o prodaji.
"Zadovoljan sam što je hotel Bellevue prodan, a uskoro očekujem i razgovore s kupcima hotela. Grad Pag će investitorima dati punu podršku jer nam je važno poticati izgradnju hotela na području Paga, " rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.
Drugo online nadmetanje Hotel Bellevue, kojeg je vodila FINA, održano je od 9. do 22. svibnja. Hotel Bellevue je procijenjen na 17, 3 milijuna kuna, a kako nije prodan na prvom nadmetanju, cijena je spuštena za 10 milijuna kuna. Hotel "Bellevue" je izgrađen 1968. godine i imao je 5 zvjezdica. Bio je u vlasništvu tvrtke Hoteli Pag koja ga je devedesetih godina prodala. Od tada hotel "Bellevue" propada i danas je ruševina koja narušava izgled plaže Prosika, ali i cijelog grada Paga. Površina zemljišta na kojem je izgrađen hotel i površina parka koji mu pripada iznosi 10 000 m2. Nadležno tijelo bio je Općinski sud u Zadru.

Izvor: www.zadarskilist.hr