• hr
  • en
  • de
  • it

Nijemac pobjegao iz hotela ne plativši račun

Zaključak je suda da je Nijemac već prilikom rezervacije i dolaska u hotel imao prevarnu namjeru.

Iz opatijskog hotela, u kojem je boravio pet tjedana, iznenada je kriomice otišao ne plativši račun od oko 18 tisuća kuna.
Delikt je to zbog kojeg je na uvjetnu kaznu zatvora osuđen 74-godišnji Joachim Rothenburger, njemački državljanin koji sada živi u Švicarskoj. Riječki Općinski sud uvjetno ga je osudio zbog prevare, izrekavši mu kaznu od osam mjeseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.
Na suđenju je saslušan djelatnik hotela Ambasador koji je ispričao da je Nijemac i prije ovog slučaja boravio u njihovom hotelu kao gost, da dotad nikad nije bilo problema oko naplate smještaja. Zbog ranijih dobrih iskustava s njime kao gostom, nisu ni posumnjali da bi se moglo dogoditi ovako nešto. Nazvao je telefonom i rezervirao sobu.
Zaključak je suda da je Nijemac već prilikom rezervacije i dolaska u hotel imao prevarnu namjeru. Sud je prema Nijemcu, kojem se sudilo u odsutnosti, primijenio stari Kazneni zakon, jer je za njega blaži. Pri odmjeravanju kazne, olakotnim mu je cijenjeno da je starije dobi i dosad neosuđivan. Presuda nije pravomoćna, Nijemac ima pravo žalbe, piše novilist.hr

Izvor: www.poslovni.hr