• hr
  • en
  • de
  • it

Navis po njemačkoj ocjeni među 10 top hotela na moru

Prema mišljenju časopisa »Geo Saison« koji provodi izbor najboljih hotela u Europi već deset godina, dizajn hotel Navis se nalazi među deset najboljih hotela na moru u 2016. godini.

Dizajn hotel Navis, izgrađen na stijenama Preluka, svrstan je među deset najboljih europskih hotela na moru u 2016. godini prema mišljenju njemačkog časopisa »Geo Saison«. Magazin provodi izbor najboljih hotela u Europi već deset godina, a novoizgrađeni hotel »Navis« nakon manje od godinu dana rada visoko je rangiran na listi najboljih. Prema riječima opatijskog hotelijera, vlasnika hotela Krunoslava Kapetanovića, priznanje ih je na određeni način iznenadilo, no dodaje kako su oduvijek svoj proizvod zamišljali međunarodno priznatim i posebnim.
- Objekata kao što je hotel Navis, s posebnom filozofijom arhitekture, dizajna, lokacije i eno-gastro ponude, na cijelom svijetu nema puno, možda 50-tak. Zato s jedne strane nismo toliko iznenađeni, ali jesmo zbog toga što je ovo priznanje stiglo u izuzetno kratkom vremenu od našeg pojavljivanja na turističkom tržištu - rekao je Kapetanović do kojeg je informacija o »plasmanu« Navisa stigla putem austrijske agencije.
Podsjetimo, hotel Navis otvoren je krajem svibnja prošle godine na mjestu legendarnog disko kluba Milde Sorte koji je nekada bio kultno mjesto za noćni provod. Objekt arhitektonski predstavlja kombinaciju kruzera i razlomljene kuće koja se nalazi na samom moru, na rubu prelučkog zaljeva. Hotel koji je dio stijene i ima samo jedno pročelje, raspolaže sa četrdeset soba i četiri apartmana s predivnim pogledom na more, a uređen je unikatnim dizajnerskim namještajem proizvedenim u Hrvatskoj. Raspolaže s »a la carte« restoranom, unutrašnjim i vanjskim bazenom, fitnessom, garažom. Opatijski hotelijer u novi smještajni kapacitet na Opatijskoj rivijeri investirao je šest milijuna eura.
Za jednog razgovora za naš list, uoči otvaranja hotela, Idis Turato, arhitekt objekta, u nekoliko je rečenica naveo specifičnost zdanja nastalog na stijenama Preluka, na samom ulazu u Grad Opatija.
- Hotel Navis će biti doživljaj i događaj utjelovljen u građevinu specifičnog lifestylea. Neće ostavljati dojam uniformiranosti hotelskih lanaca, a s druge strane neće biti klasični boutique hotel, odnosno to neće biti mjesto koje se razbacuje zamornom ekskluzivnošću, već mjesto koje omogućuje dolazak i ugodan smještaj svim ljudima spremnim na novo iskustvo drugačijeg turizma - objasnio je tada riječki arhitekt.

Izvor: www.novilist.hr