• hr
  • en
  • de
  • it

Nauta Lamjana ostat će škver s prijašnjim vlasnicima

Kako je Khan istaknuo u planu, potraživanje najvećeg vjerovnika Marine Preko d.o.o pretvara se u temeljni kapital u iznosu potraživanju od blizu 57 milijuna kuna. Tako će iz stečaja Nauta izaći u kompletnom vlasništvu IO Adrai AG


Stečajni upravitelj Naute Lamjane Alein Khan predstavio je Stečajni plan ove tvrtke, kojim se predviđa otplata dugovanja i zadržavanje posla remonta brodova. Kako je Khan istaknuo u planu, potraživanje najvećeg vjerovnika Marine Preko d.o.o pretvara se u temeljni kapital u iznosu potraživanju od blizu 57 milijuna kuna. Tako će iz stečaja Nauta izaći u kompletnom vlasništvu IO Adrai AG (54 posto dionica) i njezine tvrtke kćeri Marine Preko (46 posto).
- Vjerovnici će se namiriti kroz poslovni rezultat poslovanja, dok će se obveze prema vjerovnicima koje se ne mogu namiriti otpisati. Prihvaćanjem stečajnog plana, dužnik će nastaviti poslovanje i podmiriti obveze predviđene u provedbenoj osnovi, dok će se ostale obveze otpisati. Na taj način Nauta Lamjana dolazi u poziciju da je imovina veća od obveza, te se stvaraju pretpostavke za opstanak na tržištu i nastavak poslovanja, ističe Khan.

Stečajni vjerovnici djelomično će namiriti svoja potraživanja (50 posto), a istodobno će se sačuvati djelatnost remontne brodogradnje i radna mjesta na otoku.
- S obzirom da se dužnik bavi remontom turističkih i ribarskih brodova do 300 tona takva uslužna djelatnost je potrebna gospodarskom okruženju. Dužnik podmiruje sve tekuće obveze poslovanja te ostvaruje dobit i nakon što se podmire obveze vjerovnicima sukladnu stečajnom planu. Iz predmeta stečajne mase, a bez povećanja razine poslovanja, pokrile bi se tek postojeće i tekuće obveze stečajne mase, i u manjem dijelu vjerovnici prvog višeg isplatnog reda, dok bi vjerovnici drugog višeg isplatnog ostali nenamireni, piše Khan.
Dok se u Nauti Lajani provodi stečajni plan prema kojem će svi vjerovnici osim novih vlasnika izgubiti 50 posto istraživanja, Državno odvjedništvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsjednika Uprave Dražena Špinderka, zbog sumnje da je sakrio novac iz stečajne mase kako bi omogućio Erste banci da se pojavi kao vjerovnik. Ta je banka u međuvremenu svoja potraživanja (bude li optužnica potvrđena presudom, to će značiti - nepostojeća) prenijela na Marinu Preko, a ova tvrtka zajedno sa svojom matinom tvrtkom IO Adria sada postaje jedini vlasnik remontnog brodogradilišta. Skupština vjerovnika prošle je godine odustala od daljnjeg spora s Marinom Preko, ne osporavajući prikazana potraživanja.
Trenutačno kod stečajnog dužnika radi 25 radnika, i bez problema se izvršavaju tekući poslovi, a jamstvo izvršenja plana je pravo koncesije na pomorskom dobru do 2031. godine. S obzirom da Nauta nema poseban carinski status nije u mogućnosti dizati brodove izvan Europske unije. Izlaskom iz stečajnog postupka i dobitkom posebnog carinskog statusa, moći će se dizati brodovi pod izvaneuropskim zastavama, čime bi se osigurao dodatni prihod.

Izvor: www.zadarskilist.hr