• hr
  • en
  • de
  • it

Nasukao se brod Bakul

U noći s ponedjeljka na utorak, u 01.26 sati, Centar 112 Pazin zaprimio je dojavu o nasukavanju ribarskog broda "Bakul", dužine deset metara, na otočiću Trumbuja, kod rta Školjić blizu Premanture te o tome obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC).
Premda je putem Lučke kapetanije Pula u pomoć poslana jedna privatna ribarica iz Premanture, Antun Roce, zapovjednik i vlasnik broda "Bakul" je to otkazao jer je s prijateljem iz Pule sam organizirao prevoženje njega i dva člana posade gliserom do Medulina, doznajemo od Damira Radasa glasnogovornika Ministarstva mora.
Vlasnik ribarskog broda Antun Roce dojavio je Centru 112 da brod prima more uslijed "nasijedanja" na morsko dno, dubine jedan metar. Dva člana posade pregledali su u Medulinu djelatnici Hitne medicinske pomoći iz Pule te je utvrđeno da je jednom od njih natučeno koljeno, a drugi je zadobio posjekotinu na bradi, odnosno da su obojica lakše ozlijeđena.
Prilikom nasukavanja broda nije došlo do onečišćenja mora. Okolnosti nasukavanja istražuje Lučka kapetanija Pula. U sklopu istražnih radnji u srijedu bi u Lučkoj kapetaniji zapovjednik broda trebao dati izjavu o nezgodi.

Izvor: www.glasistre.hr