• hr
  • en
  • de
  • it

Nakon 50 godina održano veslačko natjecanje u Poreču

Ove nedjelje u uvali Peškera ponovno se pjenilo more pod veslima klubova iz regije. Naime, nakon gotovo 50 godina održano je veslačko natjecanje u Poreču, točnije druga regata Regionalnog kupa škole veslanja.
Na regati su uz domaćina "Adriaco" Poreč, " sudjelovali i Arupinum Rovinj, "Istra" Pula i "Medulin" i "JADRAN" Rijeka. „Glagoljaš" iz Omišlja na žalost nije mogao prisustvovati na regati te je u zadnji čas morao odustati. Uz vedro nebo i mirno more mlade snage pokazale su što znaju sa veslima. Nastupilo je preko 60 natjecatelja u veslačkim samcima i dvojcima na pariće. Od domaćih snaga u kategoriji kadeta "A" nastupili su Antonio Crevato, David Duka Koraca te Mihael Muhvić i to u veslačim samcima, dok su Dino Hafizović i Mario Pauletić nastupili dvojcu na pariće. U kategoriji juniora "A" nastupili su Nikola Ivančić i Vanja Uremović veslavši u samcima. Posebno valja izdvojiti uspjehe koje su postigli naši veslači. Vanja Uremović (zlato), Nikola Ivančić (srebro) i David Duka (bronca) vratili su se kući sa medaljama. Nakon završene regate u žestokoj konkurenciji pehar ukupnog pobjednika sa sobom su odnijeli veslačice i veslači iz Medulina. Čestitamo svim sudionicima na svakom zaveslaju ostvarenim rezultatima.
Organizacija je bila na razini te je regata protekla u dobroj atmosferi i prijateljskom raspoloženju među veslačima. Neizmjerno smo sretni i zadovoljni što je veslanje ponovno zaživjelo u Poreču, ali isto tako i zbog velikog odaziva ne samo veslača iz regije već i gledatelja, koji su prihvatili veslanje natrag u svoj grad te su sa zanimanjem pratili svaki zaveslaj u Peškeri. Radujemo se novim izazovima i nadamo se još mnogim regatama i druženjima na porečkom akvatoriju i obali.

Izvor: http://porestina.info