• hr
  • en
  • de
  • it

Nakon 12 godina pronađena poruka u boci

Na brodu MV Bulk Americas Nikola Bulaš napisao je 10. ožujka 2003. pismo Riječanki Vesni Cvjetović i bacio ga u more. Početkom kolovoza ove godine pronašao ga je Al Thomas, stanovnik bermudskog otočja, a novinar lista Royal Gazette poslao u Rijeku

RIJEKA Poruka u boci, odnosno ljubavno pismo koje je riječki pomorac prije više od dvanaest godina napisao svojoj ljubavi, nedavno je pronađeno u moru bermudskog otočja i potom poslano na pravu adresu, u Rijeku.
Prekrasno je pismo na brodu MV Bulk Americas na hrvatskom jeziku napisao Riječanin Nikola Bulaš, a za čitatelje bermudskog dnevnog lista Royal Gazette na engleski ga je preveo Darko Orešković , voditelj restorana Victoria Grill and Rumbar u glavnom gradu Bermude Hamiltonu. Kako piše Royal Gazette, koji je prvi objavio priču o pismu u boci, pismo je u more bačeno s nepoznate lokacije, 10. ožujka 2003. godine, a 9. kolovoza ove godine u moru ga je pronašao ga je stanovnik bermudskog otočja Al Thomas.
Dirljiva ljubavna poruka naslovljena je Riječanku Vesnu Cvjetović. Kada se s engleskog ponovo prevede na hrvatski, pismo između ostaloga kaže: »Ljubavi moja, velika su mora između nas i dijele nas sve ove godine koje smo zajedno. Neka more bude milostivo u svojoj moći. Volim te i pišem ti ovu poruku protkanu ljubavlju, nadom i žudnjom. Neka ga vjetrovi oceana i morske struje odnesu daleko, u ruke neke dobre duše koja će ga pronaći i poslati je tebi, tebi koja godinama sjetno razmišljaš o našoj prošlosti, nadajući se našoj sadašnjosti i veseleći se budućim danima koje ćemo zajedno provesti u sreći, miru i ljubavi«.
Davno poslanu ljubavnu poruku u boci prošlog je tjedna u Rijeku poslao novinar lista Royal Gazette Jonathan Bell koji se sada nada kako će ga dama kojoj je upućena obavijestiti kada ono konačno sretno stigne na njezinu adresu u Ulici Drage Gervaisa. Ako Vesna Cvjetović više i ne stanuje na toj adresi, nadamo se da će pismo iza kojeg je dugo putovanje svijetom ipak nekako pronaći put do nje.

Izvor: http://www.novilist.hr/