• hr
  • en
  • de
  • it

Najljepše plaže po izboru stranaca u Hrvatskoj

Iako je Hrvatska poznata po brojnim spektakularnim plažama, postoji ih nekoliko koje uvijek oduševe, kako turiste tako i lokalce. Ljetovanje u Hrvatskoj postalo je standard u Europi, ponajviše zahvaljujući prekrasnoj obali sa slikovitim plažama i uvalama, te idiličnim otocima do kojih seb stiže nakon samo kratke vožnje čamcem, piše Mirror.


Bez obzira tražite li najbolje plaže u Dubrovniku, Splitu ili brojnim otocima, ovaj britanski list donosi pregled nekih od najljepših plaža koje nitko ne bi smio zaobići.

1. Zlatni Rat, Brač
Smještena na pitoresknom otoku Braču, ova se prekrasna plaža nalazi tik do gradića Bola, što ju čini idealnom lokacijom za one koji žele i malo istraživati, a ne samo se sunčati. Iako izdaleka djeluje kao pješčana plaža, radi se u stvari o šljunku, što često iznenadi turiste. U međuvremenu, kristalno plava voda je idealna ako se žele okupati. Vrijedi napomenuti da je usred sezone ovdje povelika gužva, što je OK ako tražite dobru atmosferu, ali ako želite biti na miru možda bi ipak mogli otići negdje drugdje.

2. Plaža Banje, Dubrovnik
Nakon istraživanja Starog grada, možda biste trebali sačuvati nešto vremena i za dubrovačku plažu Banje, gdje ćete pronaći sve, od trendi barova i beach klubova do obitelji koje uživaju u pikniku na ručniku uz more. Zbog blizine središta grada na plaži može biti i velika gužva, ali posjet se isplati zbog nevjerojatnog pogleda na dubrovačke zidine, a ako uzmete turu čamcem moći ćete vidjeti neke stvarno zanimljive otoke.

3. Spijaža, Susak

Ako su vam ipak draže pješčane plaže, onda definitivno morate posjetiti otok Susak. Smješten na Kvarneru, predstavlja pravu destinaciju za jednodevni izlet zahvaljujući dva prekrasna sela, međusobno udaljena stotinjak metara dugim stepeništem, bujnim zelenilom i obalom kao s razglednice.

4. Sveti Jakov, Dubrovnik

Jedna od poznatijih plaža među turistima, na Svetom Jakovu ipak je nešto manja gužva nego na hit mjestima poput plaže Banje. Uz plau se nalazi i restoran ako želite večeru s pogledom, a možete jednostavno leći na plažu i upijati sunčeve zrake, ili pak plivati u tirkiznoj vodi.

5. Plaža Kolovare, Zadar

Ako tražite zatvoreno mjesto, savršeno za opuštanje i odmaranje, onda je plaža Kolovare definitivno mjesto za vas. Smještena u Zadru, na deset minuta od Starog grada, ova je plaža više mjesto gdje dolaze lokalni ljudi što znači da neće biti prepravljena turistima, kao ni restoranima, barovima, beach klubovima koji obično prate takvu gužvu. Ima kafić ako malo ožednite ili ogladnite, a možete naći i suncobrane, tako da nije baš potpuno zatvorena, ali je ipak idealno mjesto za one koji žele ići na neko mirnije mjesto.

6. Pakleni otoci, Hvar

Ovi otoci kao da su izašli iz filma, sa svojim bujnim zelenilom i čistim plažama, koje su mješavina pješčanh i šljunčanih. Možete lako do njih doći s glamuroznog grada Hvara i otkriti ćete da su savršeni za jednodnevni izlet, tjekom kojeg možete uživati u malo vremena udaljeni od gužve i buke, prije no što se vratite u prepunu lku Hvara.

7. Plaža Punta Rata, Brela

Ako želite provesti odmor najviše na plaži, idealna je Punta Rata. U blizini ima puno sjajnih hostela, voda je savršena za plivanje a plaže nude mješavinu lokacija s puno posjetitelja i mirnijih mjesta, bez obzira jeste li s djecom ili na romantičnom putovanju.

Izvor: www.net.hr