• hr
  • en
  • de
  • it

Najbolja jedra u Primoštenu

Primošten je od 21. do 25. listopada domaćin Juniorskog i seniorskog Prvenstva Hrvatske. Prvi dan jedrenja je 22. listopada. U floti od oko 120 jedara bit će i Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović i Tina Mihelić.

Vrlo rijetko imamo prigode vidjeti naše najbolje jedriličare na djelu. Praktički jednom ili dva puta godišnje. Ta rijetka prigoda je upravo ovoga tjedna u Primoštenu. Otvoreno Prvenstvo Hrvatske za juniore u klasama 420 i Techno 293, te za juniore i seniore u olimpijskim disciplinama Finnu, Laseru i Laser Radialu. Na startnoj listi je oko 120 natjecatelja.


Zbog nedovoljnog broja prijavljenih neće biti regate za 470, 49er i daskaše. Naša trofejna posada klase 470 Šime Fantelai Igor Marenić tako će se u Zadru malo odmoriti uoči finala Svjetskog kupa u Abu Dhabiu; Pavle Kostov i Petar Cupać, te Enia Ninčević i Marina Dujmović obavljaju zadnje pripreme uoči polaska za Argentinu gdje će se na SP 49er-a nadmetati za olimpijske norme, dok su daskaši Luka Mratović i Mihovil Fantela upravo na SP u Omanu.


Od naših zvijezda u Primoštenu ćemo na regatnom polju gledati u Finnu Ivana Kljakovića Gašpića, prvog kormilara svijeta u teškom olimpijskom samcu prema zadnjim svjetskim ljestvicama. Milan Vujasinović i Nenad Bugarin su mu glavni konkurenti za zlato. Bit će to zanimljivo zagrijavanje pred odlazak na Novi Zeland, gdje krajem studenog jedre i na Svjetskom prvenstvu. U Laseru će snage s mladim nadama koje dolaze odmjeriti Tonči Stipanović, Daniel Mihelić iFilip Jurišić, s tim da im dolazi i zanimljiva međunarodna konkurencija, poput osvajača srebrne medalje na OI 2012. Cipranina Pavlosa Kontidesa. Tina Mihelić je u konkurenciji Laser Radiala, također dosta mlađahnoj.


Prvi dan jedrenja je četvrtak 22.listopada, prvi start je predviđen u 12 sati. Ostale dane, zaključno s nedjeljom 25. listopada startevi su predviđeni u 10 sati.

Izvor: http://www.nautica-portal.com