• hr
  • en
  • de
  • it

Najava Zagrebačkog sajma nautike

HR

U godini obilježavanja 110 godina neprekinutog rada i djelovanja, Zagrebački velesajam poslovnu godinu otvara s iznimno jakim sajamskim terminom s četiri komplementarna sajma, predvođenim najvećim sajmom NAUTIKE u ovom desetljeću.

NAUTIKA, kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 28. izdanju predstavit će u sedam punih paviljona više od 300 izlagača iz 29 zemalja svijeta sa preko 280 izloženih plovila, što predstavlja rast izložbene površine od 8 % i porast izloženih plovila za 11 %.

Zagrebački velesajam tijekom pet dana bit će mjesto susreta nautičara i svih zaljubljenika u more uz bogatu ponudu plovila, vanbrodskih motora, opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće.

Uz najjaču postavu svojih flota i premijerna prikazivanja, hrvatski brodograditelji koji će se predstaviti zahtjevnom nautičkom tržištu su Pičuljan, Grginić jahte, Pearlsea Yachts, Bura brodovi, Arba, Tušek, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda, Sykora, Terra Nauta,...

Slikovni rezultat za zagrebački sajam nautike + adriaticsailor

Uz odličnu domaću ponudu, na Nautici će se predstaviti i najpoznatiji svjetski proizvođači plovila. Na sajmu će biti i iznimna ponuda vanbrodskih motora, a bit će izloženi gotovo svi koji se nude na hrvatskom tržištu - Yamaha, Honda, Suzuki, Mercury, Volvo Penta, Tohatsu i Evinrude.

Sajam Nautike poznat je po raznovrsnoj nautičkoj ponudi što ga u odnosu na druge sajmove u Hrvatskoj čini sajmom s najpotpunijom nautičkom ponudom. Ovaj sajam zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer u bogatoj paleti ponude na jednom mjestu nudi sve; od B2B susreta do zanimljivosti za široku publiku.

Kontinentalna nautička zvijezda svoju poziciju nezaobilaznog mjesta prezentacije plovila i poslovno profiliranog događaja čuva kontinuiranim rastom sajamskih pokazatelja, interesom posjetitelja i medija.

Sve te informacije smo čuli jučer na press konferenciji:

PREMIJERE PLOVILA

3 SVJETSKE PREMIJERE PLOVILA: VIPER 625 gumenjak, GRAŠO 6.2, ŠIBENIK 800

1 SVJETSKA VICE PREMIJERA: JETTE NOER 250X

3 EUROPSKE PREMIJERE: VIPER 625 gumenjak, GRAŠO 6.2., ŠIBENIK 800

3 EUROPSKE VICE PREMIJERE: JETTE NOER 250X, AQUANAM ČAMAC, BRIG EAGLE E8

11 HRVATSKIH PREMIJERA: CAP CAMARAT 6.5 BR, MERRY FISHER 1095, VIPER 625 GUMENJAK, ZODIAC M ČAMAC, SALPA 20 SOLEIL, GRAŠO 6.2., AXOPAR 28 TT BRABUS LINE, 3D TENDER, BRIG EAGLE E8, HIGHFIELD 760 SPORT

5 HRVATSKIH VICE PREMIJERA: JETTE NOER 250X, AXAMARINE, AQUANAM ČAMAC, ADVENTURE VESTA 550, BRIG EAGLE E8

Slikovni rezultat za zagrebački sajam nautike + adriaticsailor

Stručni skupovi nautičkog sektora

Stručni skupovi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca održat će se u četvrtak i petak, 21. i 22. veljače u dvoranama Zagrebačkog velesajma; Sjednica Izvršnog odbora udruge nautičkog sektora HUP-a; Skupština Udruženja male brodogradnje HGK; Sjednica vijeća Udruženja charteraša HGK i Sjednica vijeća Zajednice ronilačkog turizma HGK.

Zanimljiv program za posjetitelje

U 7 izložbenih paviljona Zagrebačkog velesajma posjetitelje očekuju primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu, atraktivne izložbe nautičke fotografije, gastronomski sadržaji, a kao i svake godine sretne posjetitelje obradovat će i vrijedne nagrade naših sponzora.

Nacionalni park Kornati predstavit će nadasve zanimljivu izložbu fotografija „Bažokić" - priča o Brodu, Gospodaru i Posadi. Postava izložbe nastala je prema ideji arhitekte Nikole Bašića, tvorca morskih orgulja u Zadru.

Pažnju posjetitelja privući će i izložena neretvanska lađa uz koju se predstavlja priča o Maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča te kraća zagrebačka verzija Maratona lađa na Jarunu.

I ove godine za sve posjetitelje s kupljenom kartom pripremili smo RASKOŠAN NAGRADNI FOND iz kojeg izdvajamo:

• Vikend krstarenje za 6 osoba na jahti MIRAKUL 30 Hardtop, Grginić jahte Zagreb
• SurfStepper Hobie, Coco Sport, Zagreb
• Regata YCB po izboru tijekom 2019 - poklon bon za posadu do 8 osoba na brodu, Yachting centar Biograd, Biograd
• Dnevni izlet na Kornate i vožnja Ljubavnim kanalom na brodu za 6 osoba, Yachting centar Biograd, Biograd
• Ribarski ručak sa spavanjem na brodu za 4 osobe, Yachting centar Biograd, Biograd


Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska, Vijetnam.

U istom terminu održavaju se HOTEL&GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme, Dani lova i ribolova, 3. međunarodni sajam opreme za lov i ribolov. Na jednom mjestu povezujemo sve proizvođače, distributere i izlagače koji mogu ponuditi najbolje od svojih proizvoda i usluga, a u svrhu snaženja hrvatske turističke ponude.

Očekuje se da će sajmove posjetiti više od 30.000 posjetitelja.

DOBRODOŠLI NA 28. ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE!