• hr
  • en
  • de
  • it

Najava - 11 izdanje HDMB u Marini Kaštela

HR

Dani hrvatske male brodogradnje proslavili su 10 godina postojanja.

Ovogodišnje 11. izdanje ove manifestacije organizirat će se u novom terminu od 4. do 7. travnja, na novoj lokaciji, a to je novosagrađeni istočni dio prekrasne Marine Kaštela, te uz otvaranje mogućnosti za izlaganje plovilima stranih proizvođača.
Organizacijski tim najavio je da im je nakana da od ove godine omoguće izlaganje stranih plovila čije su dimenzije prilagođene potrebama domaćih ljudi. Stoga ne trebamo očekivati izlaganje velikih luksuznih jahti, već jedrilica, motornjaka i gumenjaka, koji su predmet interesa, stvarnih mogućnosti i potreba hrvatskog čovjeka, koji svoj život i svakodnevne potrebe vezuje uz naše more i otoke.
Iz organizacije posebno ističu kako je posvećenost moru i razumijevanje za ovaj projekt vlasnika marine Kaštela kapetana Joška Berketa i njegovog managementa, velik poticaj organizatorima da u novom desetljeću postojanja osnaže potporu promociji i plasmanu plovila i plovne opreme prilagođene potrebama ljudi od mora. Nova lokacija sigurno će potpomoći i promociji i plasmanu turističke sportske i outdoor opreme, kao i razvoju ukupne turističke ponude naše obale i priobalja.
Ne treba zanemariti ni proteklih 10 godina uspješne suradnje s hotelom i marinom hotela Le Meridien Lav u Podstrani, čiji je management imao razumijevanja za nastalu potrebu širenja broja izlagača i posjetitelja manifestacije, koja je dovela do nužnosti odabira nove lokacije većeg kapaciteta. Sve navedeno ide u prilog želji za dodatnom promocijom marine Kaštela i grada Kaštela kao izvrsne turističke destinacije. Navedene novosti tražile su i malu prilagodbu imena manifestacije koja će se od sada zvati Hrvatski dani male brodogradnje i sajam turističkih atrakcija 2019.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr