• hr
  • en
  • de
  • it

Na moru nestao francuski multimilijunaš, bio je sam na svom gliseru

FRANCUSKI multimilijunaš i vlasnik poznatog brenda opreme za surfanje Quiksilver, Pierre Agnes, misteriozno je nestao u utorak na jugozapadu Francuske, prenose brojni europski mediji.
Agnes (54) isplovio je iz surferskog resorta Soorts-Hossegor i krenuo u ribolov. Bio je sam na svom 11 metara dugom gliseru Mascaret III i javio obalnoj straži da odgađa povratak kući zbog guste magle. Obitelj i prijatelji pokušali su ga kontaktirati, no kako se nije javljao krenula je potraga.
Agnesov gliser je kasnije pronađen nasukan na plaži u blizini Hossegora, sjeverno od grada Biarritza na obali Atlantskog oceana.
"U tijeku su i zračna i morska potraga za nestalim muškarcem. Vjetrovi u doba isplovljavanja nisu bili prejaki, no visoki valovi ponegdje su smanjivali vidljivost", rekao je glasnogovornik policije. Kasnije je priopćeno da je potraga obustavljena zbog loših uvjeta.
Agnes je izvršni direktor Boardridersa, tvrtke koja se sastoji od brendova Quiksilver, Roxy i DC Shoes. Iako je uspješan poslovni čovjek, izbjegavao je publicitet i svaki slobodni trenutak provodio ploveći ili surfajući na jugu Francuske.

Izvor: www.index.hr