• hr
  • en
  • de
  • it

Mosor prodan

Jadroplov" je istočnoeuropskim kupcima prodao brod za prijevoz sipkih tereta "Mosor", nosivosti 42.584 tone, a primopredaja novom vlasniku i njegovoj posadi obavljena je u srijedu (jučer) rano poslijepodne po hrvatskom vremenu na sidrištu ispred Singapura.
Riječ je o drugom brodu koji je državna kompanija prodala u zadnjih šest mjeseci budući da je krajem travnja Grcima prodan "Don Frane Bulić", prvi od triju bulkera građenih na "Brodosplitovim" navozima od 1997. do 2001. godine, u sklopu serije koju je okončao upravo "Mosor".
Iako u "Jadroplovu" zbog ugovornih uvjeta nisu smjeli otkrivati vrijednost posla, iz prijašnjih dostupnih brokerskih podataka očito je da se za brod dug 187,6 metara i širok 30,79 metara tražilo 5,5 milijuna dolara.
Primopredaja broda realizirana je samo dva dana nakon izvanredne skupštine na kojoj većinom glasova nije prihvaćen plan Uprave da se tvrtka dokapitalizira "svježim" novcem do najviše 60 milijuna kuna nakon ponude nove serije dionica na Zagrebačkoj burzi. Flota splitske kompanije sada broji šest brodova, od kojih je pet izgrađeno u jadranskim škverovima.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr