• hr
  • en
  • de
  • it

Mornar Molo Longo pobjednik Mrduje

NOVO - Pobjednik 87. Mrdujske regate krstaša je posada 'Mornar Molo Longo' iz JK Mornara sa kormilarom Tončem Stipanovićem. Oni su zadanu rutu od Splita pa oko otočića Mrduja te nazad podno splitskog Sustipana, sve u dužini 22 nautičke milje projedrili za 3 sata i 6 minuta ispred flote od 150 brodova koji su u nedjelju zajedrili na ovom 'festivalu od idara'. Drugo mjesto piše se članovima JK Labuda, organizatora ove jedriličarske manifestacije, brodu 'Polet' skipera Nikole Deškovića. Treći su bili lanjski pobjednici regate, momci iz kotorskog kluba Lahor na brodu 'Tutta Trieste 2' sa Milošem Radonjićem u kokpitu.

13.15 - Točno u 13.06 prvi je okrenuo otočić Mrduju brod 'Polet' (JK Labud) kapetana Nikole Deškovića ispred broda 'Molo longo' Tonča Stipanovića iz JK Mornara. Između njih dvoje odmah nakon okretanja oko Mrduje došlo je do izmjene poretka budući se poletu zapetljao đenaker što su iskoristili mornerevci i prešli u vodstvo jureći prema Splitu udaljenom 11 nautičkih milja. Treći prolaz oko Mrduje piše se brodu Fatmorgana 2 kormilara Mate Arapova iz JK Mornara dok su četvrti Mrduju okrenuli momci iz Crne Gore na brodu 'Tutta Trieste 2'.
11.10 - Točno u 11 sati start 87. Mrdujske regate označio je pucnjem iz pištolja s broda Lučke kapetanije 'Pojišan' poteštat Andro Krstulović Opara.
Po laganom jugozapadnjaku jačine od 5 do 6 čvorova flota od 150 brodova zaputila se prema Mrduji, no ubrzo su favoriti iskočili ispred većine. Kako vjetar 'miša', vodeći su se izmjenjivali na pozicijama pa je u jednom trenutku u vodstvu bio maxi krstaš imena 'Tutta Trieste 2' kormilara Miloša Radonjića iz Kotorskog kluba Lahor, inače lanjski pobjednici Mrduje.
Par minuta nakon prestigao ga je brod kluba organizatora ovog festivala pod jedrima JK Labud 'Labudovi tići' skipera Lea Lemešića pa su ih slijedili u stopu još jedan maxi krstaš 'Mornar molo longo' kormilara Tonča Stipanovića iz JK Mornar koji je ove godine slavi 70. rođendan pa mornarevci sa srebrnim olimpijcem Tončijem Stipanovićem žele 'dignuti' Mrduju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr