• hr
  • en
  • de
  • it

Molo Longo Tuttatrieste pobjedio na Jabuci

Posada jedrilice Molo Longo Tuttatrieste, sa skiperom Rajkom Kujunđićem, koja je jedrila pod zastavom JK Tijata pobjednik je petnaestog izdanja tradicionalne međunarodne regate krstaša Jabuka 2017.


U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica od 10.-12.11.2017.g. održano je petnaesto izdanje najpoznatije i najmasovnije noćne pučinske regate u Hrvatskoj, popularna „Jabuka". Na noćnom startu ispred Vodica u petak u 21 sat postignut je rekord i na ruti Vodice - Komorica - Jabuka - Blitvenica - Vodice startalo je 106 jedrilica.
U toploj i mirnoj noći start 106 jedrilica bio je veličanstven. Oko Jabuke su oplovili i naši olimpijci Igor Marenić i Ivica Kostelić. Igor je jedrio na pobjedničkom brodu, a naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić u klasi Seascape 27 u kojoj je također ostvario zapaženi rezultat.
Na regatnom polju je bilo zanimljivo iako prognoza ove godine nije predviđala velika uzbuđenja. Komoricu je prva okrenula posada sa jedrilice CleanSport One, drugi je bio Molo Longo, a treća jedrilica Austria One. Do Jabuke se situacija na regatnom polju samo malo promijenila. Jabuku je prva okrenula također jedrilica CleaSport One, nakon nje jedrilica Molo Longo, te zatim jedrilica Ola - Laganini Hvar.
Do povratka u Vodice poredak se promijenio. U 13:19:09 prva kroz cilj prošla je jedrilica Molo Longo Tuttatrieste, desetak minuta iza nje jedrilica ClesnSport One, te par sati kasnije kao treća po redu jedrilica Ola. Nakon njih u različitim vremenskim razmacima kroz cilj su prošle i ostale jedrilice, a posljednja je ušla u cilj tek sutradan ujutro, nakon skoro 35 sati jedrenja. Od 106 posada tridesetak posada nisu završile regatu. Zbog nedostatka vjetra su odustale i otplovile u najbližu luku.

Petnaesto izdanje regate Jabuka je završilo u nedjelju dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u Hotelu Olympia.

Izvor: www.jktijat.hr

  

Nagradna igra

Osvojite ulaznice za Zagrebački sajam nautike. Točan termin održavanja sajma je:
  •   16.02.2022. - 20.02.2022.
  •   18.03.2022. - 20.03.2022.
  •   23.02.2022. - 27.02.2022.

E-mail adresa:

Fotogalerija