• hr
  • en
  • de
  • it

Ministarstvo poslalo inspekciju u kamp ‘Šimuni’

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva započela je postupak utvrđivanja činjeničnog stanja u kampu "Šimuni" na Pagu, vlasnika Eduarda Maržića - potvrdilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u petak.
Maržić je prema vlastitim tvrdnjama objavljenim u više hrvatskih medija, a prošle nedjelje 22. svibnja 2011. u "Jutarnjem listu" u tekstu pod naslovom „Ovaj čovjek predlaže da sameljemo 945 km obale. I možda nije potpuno lud", posvjedočio kako je u svom kampu intervenirao građevinskim strojevima u izgledu obale, a pokazao je i fotografije „preuređenja" škrapa u pješčane plaže, na kojima se vide bageri i drugi teški građevinski strojevi kojima je razbijao kamenu obalu, te navozio i nasipao pijesak.

„Za dozvolu je samo potrebno od Ministarstva dobiti rješenje o pomorskom dobru, koje vam pripada. Prema zakonu, do deset metara od mora dopušteno vam je urediti plažu bez studije utjecaja na okoliš", tvrdio je u članku Maržić.

Nakon što smo u Ministarstvu zaštite okoliša željeli provjeriti njegove tvrdnje i doznati je li vlasnik kampa "Šimuni" na Pagu (Camping Šimuni d.o.o.), dobio dozvolu za razbijanje kamene obale na prostoru kampa i nasipanje pijeska u dužini od 4 kilometra ili 80 tisuća kvadratnih metara, kako bi dobio pješčane plaže u svom kampu, Ministarstvo je izvijestilo kako je pokrenulo postupak utvrđenja činjeničnog stanja, a sukladno utvrđenom poduzet će daljnje korake.

- Konkretnije podatke moći ćemo vam dati za nekoliko dana - odgovoreno je iz Ministarstva.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr