• hr
  • en
  • de
  • it

Ministar Lorencin na turističkim sajmovima u Stuttgartu i Düsseldorfu

Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, tijekom posjeta sajmu CTM u Stuttgartu, sastali su se s Kurtom Heinenom, potpredsjednikom ADAC zaduženim za turizam i razgovarali o nastavku uspješne suradnje te mogućem posjetu vodstva ADAC-a Hrvatskoj tijekom ove godine. Iz ADAC-a naglašavaju kako su Istra i dalmatinska obala i dalje među top pet najzanimljivijih regija za posjetu, što pokazuju ankete među njihovim članovima. Također, auto karte Istre najprodavanije su auto karte koje ADAC izrađuje. O važnosti suradnje Hrvatske i ADAC-a govori i činjenica da je ministar Lorencin prvi ministar turizma koji je bio gost Kaping Gala večere na kojoj se dodjeljuju priznanja najboljim svjetskim kampovima.
Prilikom posjeta CMT-u Lorencin je naglasio: „Turistički sajmovi u Njemačkoj iznimno su važni za hrvatski turizam s obzirom na činjenicu da je Njemačka naše najjače emitivno tržište. Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije ovogodišnji su ciljevi Ministarstva turizma, pa su tako i aktivnosti koje provodimo usmjerene razvoju i jačanju pred i posezone, posebice kroz program Hrvatska 365", naglasio je Lorencin dodavši kako će se Hrvatska u nadolazećem razdoblju aktivno predstavljati i na drugim tržištima. Ministar Lorencin i direktor Ivičić, zajedno s predstavnicima ADAC-a, posjetili su štand Kvarnera, koji je ove godine regija partner CTM sajma za kamping i karavaning. Osim Kvarnera partneri CMT sajma za ovu godinu su Sejšeli te Rumunjska.
Hrvatsku turističku ponudu ministar Lorencin predstavio je i magazinu Touristik Aktuell te pritom naglasio važnost povećanja turističkog prometa i turističke potrošnje tijekom pred i posezone. U intervjuu ovom magazinu rekao je kako se Hrvatska od prošle godine pozicionira na tržištu ne samo kao zemlja sunca i mora, već i kulturnog, eno i gastro, zdravstvenog, sportskog i poslovnog turizma.
Nakon Stuttgarta, ministar Lorencin posjetio je i sajam BOOT u Düsseldorfu, gdje se susreo s dr. Stefanom Habichem, ADAC- ovim manadžerom za nautiku. Ministar Lorencin je predstavio turističke trendove u Hrvatskoj naglasivši kako će se Hrvatska uskoro pozicionirati na međunarodnom tržištu s novim brendom. Iz ADAC-a naglašavaju kako je dva milijuna njihovih članova zainteresirano za sportove na vodi te im je iznimno bitna nautička infrastruktura marina, kao i mogućnost najma čarter brodova. Naglasili su kako će rado posjetiti Hrvatsku u svibnju te tom prilikom obići naše marine, a posebno zadovoljstvo su izrazili zbog gradnje nove ACI marine u Slanom.

Izvor: www.mint.hr