• hr
  • en
  • de
  • it

Milijarderi u hotelu Excelsior

Četiristo najbogatijih i najuglednijih ljudi svijeta 6. lipnja okupit će se u luksuznom dubrovačkom hotelu Excelsior u povodu četverodnevne svadbe koju organizira jedna od najpoznatijih dinastija svijeta - Hearst. Mladenka je Fabiola Beracasa, bogata starleta, pokćerka milijardera Randolpha Appersona Hearsta, inače sina legendarnog izdavača Williama Randolpha Hearsta. Čovjek za kojeg se udaje uglađeni je investicijski bankar Jason Beckman, a zajedno su nezaobilazan par svjetske jet set scene, piše Jutarnji list.

Sigurnosne provjere

Stotine i stotine boca Dom Perignona, pelješkog plavca te odnedavno omiljenog vina Angeline Jolie Miraval Rosea te 120 kilograma kavijara već je naručeno u hotel koji će ta četiri dana biti potpuno zatvoren za javnost, a u njemu bi trebali odsjesti svi uzvanici. Trenutačno se obavljaju sigurnosne provjere, priprema se opsežan security plan, rezerviraju se privatni avioni, bukiraju najbolji hrvatski i svjetski chefovi, a cijeli događaj ekskluzivno će prenijeti američki Vogue koji je već na terenu i priprema se za opsežnu reportažu od čak deset stranica s jednog od top-događaja godine. Specijalni tim okupljen oko organizacije svadbe već je nekoliko puta navodno sastančio s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem koji je upućen u cijeli događaj, a Jutarnji je došao i u posjed pozivnica koje su odaslane na 400 uglednih adresa. U njima par obećava "najbolje od svega što Hrvatska može ponuditi".

U neslužbenim razgovorima s ljudima koji su uključeni u planiranje ovog velikog događaja doznajemo da je cifra milijunska, a samo noćenje u Excelsioru u tom periodu košta od 300 do 600 eura. Granica, kada je riječ o financijama, navodno ne postoji, a ona se svakim danom sve više pomiče.

Iz Jadranskih luksuznih hotela nisu potvrdili ni demantirali pisanje Jutarnjeg lista. - Ne možemo to komentirati. Šitimo privatnost naših gostiju, kazala je Zrinka Marinović, glasnogovornica JLH-a.

Izvor: www.dubrovacki.hr