• hr
  • en
  • de
  • it

Megadizalica u Šibeniku

Zbog izuzetno dobrih vremenskih prilika, nizozemska megadizalica "Taklift-7" koju je iz Palerma danima teglio remorker '"Megara", uplovila je u Šibenik oko 11.30, tri i pol sata prije nego je prvobitno bila najavljena. Podsjetimo, dizalica, koja je daleko veće nosivosti od legendarnog '"Velog Jože", u remonto brodogradilište NCP-a u Mandalini stigla je kako bi u more ponovno vratila megajahtu koja je sa sinkro-lifta na suhi vez skliznula 20. siječnja.
U toj nezgodi nitko nije stradao, niti je na luksuznoj jahti počinjena šteta, ali zbog ove nezgode, remontno brodogradilište NCPa u stečaju nije moglo raditi punim kapacitetom skoro mjesec dana.ŽOsim toga, nije bilo nikakvih drugih troškova, jer sve plaća osiguranje, pa tako i angažman megadizalice te tegljača koji ju je doteglio iz Italije. I koji će je, odmah po završetku posla u Šibeniku, ponovno vratiti u Italiju.
Što se točno dogodilo, da je sinkrolift 20. siječnja ipak popustio, u NCP-u još ne znaju.
- To nam zasad nije jasno, ali sve ćemo doznati kada se jahta prebaci u more, i kada počnemo popravak sinkro-lifta. Vjerujemo da se ne radi o velikom kvaru, te da ćemo lift brzo popraviti, nakon čega ćemo početi primati nove brodove na remont - kazao nam je Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP grupe.
Samu luksuznu jahtu, tešku 500 tona, nizozemska dizalica, najveća koja je do sada uplovila u Šibenik, ponovno će vratiti u more u ponedjeljak ili utorak, što je završni dio cijele akcije.
- Ipak, još jednom želim naglasiti da je najbitnije da u nezgodi nitko nije ozlijeđen - istaknuo je Roko Vuletić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr