• hr
  • en
  • de
  • it

Mate Arapov pobjednik je i 85. Mrdujske regate!

 

Mate Arapov pobjednik je 85. Mrdujske regate! Njemu i njegovoj posadi u krstašu Fatamorgana 2 iz Jedriličarskog kluba Mornar trebalo je točno četiri sata da završe utrku.

Na staru ispred Gradske luke i Sustipana sudionici su se počeli okupljati već oko 9 sati, a start je označen u 11 sati. Ruta od Gradske luke oko otočića Mrduja u Splitskim vratima do cilja pred Labudovom lučicom duga je 22 nautičke milje.

Pobjednička posada je Mrduju okrenula nakon 2 sata i 20 minuta jedrenja, a na povratku je zapuhao maestral pa im je do cilja trebalo nešto manje vremena. Arapov je inače pobjednik i prošlogodišnje Mrdujske regate kada je nastupio s drugim brodom i drugim klubom. Kazao je kako je riječ o standardnoj posadi, ali ih je ove godine bilo manje jer je brod manji.

- Bitna je bila početna strategija kada smo odlučili ići na Brač, napravili smo vrhunsko jedrenje. Napravili smo odličan rezultat jer smo uspjeli s ovako malim brodom pobijediti dosta veće brodove - kazao je Arapov po povratku u Split.

Izvor: http://www.dalmacijanews.hr/