• hr
  • en
  • de
  • it

Marini Veruda Plava zastava

U pulskoj Marini Veruda po trinaesti put zavijorila se Plava zastava, međunarodno ekološko priznanje za očuvanje okoliša koje se dodjeljuje plažama i marinama koje zadovoljavaju kriterije te simboliziraju ponudu baziranu na sigurnosti, čistoći mora i edukaciji u očuvanju okoliša.

Ana Hrvatin i Leonarda Sep, učenice Osnovne škole Monte Zaro, s kojima marina dugi niz godina surađuje, pred mnogobrojnim uglednicima iz javnog i gospodarskog života grada imale su čast podignuti na jarbol ovogodišnje priznanje.
- Podizanje zastave smatramo početkom ljetne sezone, a ove godine 13 uzastopnom Plavom zastavom postali smo tinejđeri. Trud koji ulažemo, unatoč recesijskim vremenima, temelji se na istinskim načelima očuvanja okoliša i stoga smo ponosni na ovom priznanje, rekao je Sean Lisjak, direktor Marine Veruda, koji je najavio skorašnju akciju snimanja podmorja marine kojom će prezentirati svu prekrasnost ovog dijela akvatorija.

Priznanje pulskoj marini pojasnio je Ante Kutle, koordinator udruge Lijepa naša koja dodjeljuje Plave zastave, istaknuvši da Martina Veruda dugi niz godina ispunjava stroge kriterije i brine o okolišu.

Izvor: www.glasistre.hr