• hr
  • en
  • de
  • it

Mačka na putu oko svijeta - jedrilicom

U studenom 2013. prilikom posjeta Polineziji dogodio se sudbonosni susret Liz Clark sa šestomjesečnom napuštenom mačkom • Privremeno ju je ugostila na jedrilici i od tada putuju zajedno

Liz Clark koja zadnjih deset godina na svojoj jedrilici plovi svjetskim morima na raznim krajevima svijeta često se susretala se s napuštenima mačkama i psima. Iako je razmišljala da ih udomi i povede sa sobom na put uvijek je odustajala smatrajući nepravednim da ih protiv njihove volje uvede u svoj nomadski život.
Tu i tamo na put je povela kakvog slijepog putnika koji se mimo njezinog znanja ukrcao na jedrilicu.Tako je s njom putovala izgubljena beba galeba, zajedno sa sandukom banana povela je i guštera gekona, a negdje je i pokupila štakore. S niti jednom od navedenih životinja nije se zbližila niti ih je smatrala ljubimcima. Međutim, u studenom 2013. prilikom posjeta Polineziji dogodio se sudbonosni susret sa šestomjesečnom napuštenom mačkom. Privremeno ju je ugostila na jedrilici. Željela ju je nahraniti te za nju pronaći udomitelja. Budući da istog nije pronašla maca koju je nazvala Amelia zajedno s novom prijateljicom krenula je u avanturu života - na put oko svijeta.
Misleći da je mačka s njom nesretna te svjesna da mački nije mjesto "na moru" nekoliko puta odvela ju je na kopno, da se penje po drveću i malo "rastegne noge". Puštala ju je da slobodno luta te da sama odabere želi li ostati na kopnu ili nastaviti putovanje.
Pogađate? Mačka joj se uvijek vratila. Iako tu i tamo posjete kopno Amelia uživa u plovidbi penjući se po jarbolu, istražujući svaki kutak broda te prateći svoju prijateljicu gdje god krenula.

Izvor: www.index.hr