• hr
  • en
  • de
  • it

Lošinjska plovidba gradi hotel i marinu

Nakon što je prošle godine okončao likvidaciju svoje brodarske tvrtke, holding Lošinjska plovidba planira se usmjeriti na razvoj preostalog portfelja, turističkog biznisa te modernizaciju brodogradilišta, a projekti koje pripremaju uključuju i gradnju hotela visoke kategorije i marine za megajahte.

Kako nam je potvrdio Đanino Sučić, predsjednik uprave Holdinga Lošinjska plovidba, kreću u potragu sa strateškim partnerom za realizaciju ulaganja koja se ugrubo procjenjuju na 70 milijuna eura. "Riječ je o projektu od dva dijela, u jednom se predviđa gradnja hotela sa 250 kreveta, a u drugom marina za megajahte koja bi se gradila proširenjem naše Marine Privlaka prema brodogradilištu. Brodogradilište bi se pak dugoročno usmjerilo na remont jahti, a u planu je njegova rekonstrukcija te gradnja suhog doka, što bi tehnološki olakšalo poslovanje i značajno izmijenilo vizuru grada", istaknuo je Sučić za Poslovni dnevnik, dodajući kako projekti imaju podršku Grada Malog Lošinja.
Budućem investitoru bit će važno da za projekte ne postoje nikakve administrativne barijere, jer su riješena i prostorno-planska i imovinsko-pravna pitanja. Sučić otkriva da je Lošinjska plovidba projekt gradnje hotela i marine osmislila još 2006. godine, a plan je uključivao i rekonstrukciju Zračne luke Mali Lošinj, koja je do prije osam godina bila u većinskom vlasništvu Lošinjske plovidbe. Planove je najvećim dijelom pokvarila kriza brodarske industrije, a u međuvremenu su dokapitalizacijom aerodroma rasli udjeli Jadranke, danas vodećeg lošinjskog hotelijera.
Lošinjska plovidba i dalje je najveći pojedinačni vlasnik sa 38 posto udjela u Zračnoj luci. Nakon planiranog ulaganja u rekonstrukciju Zračne luke u iznosu od oko 30 milijuna eura Jadranka će postati većinskom vlasnikom aerodroma, a svi turistički poduzetnici u Lošinju, uključujući i Plovidbu, dobit će znatno bolji okvir za daljnja ulaganja, slaže se Sučić. Zasad ne želi otkrivati u kojoj su fazi pregovori s potencijalnim ulagačima. "Kako će ovo biti naš ulazak u hotelijerstvo (trenutačno u portfelju imamo dva kampa), zanimaju nas i partneri u organizaciji posla i upravljanju hotelom, a još razmatramo opcije", zaključuje Sučić.

Izvor: www.poslovni.hr