• hr
  • en
  • de
  • it

LOŠINJ – Novo priznanje: Nagrada za jednu od najboljih održivih destinacija svijeta

Na najvećem svjetskom turističkom sajmu - ITB Berlin, 7. ožujka 2018. godine održana je dodjela nagrada za najbolje od Top 100 održivih destinacija svijeta među kojima je drugo mjesto dobio upravo Lošinj i to u kategoriji ‘Best of the Planet'- ‘Best of Mediterranean'.
Nakon uspješno održane dodjele nagrada TOP 100 održivih destinacija svijeta u Portugalu u rujnu 2017. godine, organizatori Green Destinations, Travel Mole's Vision on Sustainable Tourism i ITB Berlin ponudili su priliku svim top 100 destinacijama 2017. da pokažu svoju održivost i najbolje prakse svijetu i medijima, u sklopu najvećeg svjetskog turističkog sajma - ‘Nagrade za najbolje održive destinacija svijeta'.

"Održivost je godinama ključna prednost Lošinja - otoka vitalnosti koji destinacijski brend menadžment provodi još od 2006. godine. Kvalitetna suradnja sa stanovnicima, brojni projekti u domeni održivog kulturnog i zdravstvenog turizma te mnogobrojne investicije bili su preduvjeti za razvoj cjelogodišnjeg turizma u destinaciji, ali htjeli smo i dalje napredovati te koristiti europske standarde, stoga smo se među prvima u Hrvatskoj uključili u projekt Europske komisije: ETIS - Europski sustav pokazatelja za turizam za održiva odredišta. Upravo zahvaljujući kvalitetnoj komunikaciji svih partnera u destinaciji, Lošinj se može pohvaliti sve većom prepoznatljivošću u svijetu i to kao destinacija održivog turizma! Drago nam je da je upravo Lošinj dobio svoje mjesto među najboljim održivim destinacijama svijeta jer to znači da priča i strategija održivosti idu u dobrom smjeru" izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te čestitao svim dobitnicima

Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment, koji i čine bit zelenog destinacijskog standarda. Certifikatom Top 100 održivih destinacija u svijetu, Mali Lošinj postao je dijelom najveće zelene destinacijske zajednice u svijetu u TOP 100 održivih destinacija svijeta u 2016. i 2017. godini.

Izvor: www.otoci.eu