• hr
  • en
  • de
  • it

Lokrum na listi američkih nudista

Američka stranica Brosome koja uglavnom na jednom mjestu okuplja najljepše žene svijeta ovog se puta posvetila slaganju liste najboljih nudističkih plaža na svijetu, a među njih uvrstila je i jednu hrvatsku.

U svom članku Brosome se žali na činjenicu da su u vremenima maksimalnih sloboda Amerikanci zatvoreniji više nego ikada te pomalo zavide Europi, koju vide kao raj za nudiste.

"Naravno da se svijet ne vrti oko Sjedinjenih Američkih Država, posvuda diljem Europe sloboda je potpuno normalna. Posebice kad je riječ o tome da izrazite tko ste. A pod tim mislimo na to da odete na plažu bez ičega na sebi. Da, ničega. Definitivno govorimo o nudističkim plažama, postoji li bolji način da osjetite sunce i more nego da to činite bez ičega što vas ometa", stoji u uvodu liste najboljih nudističkih plaža.

Na sredini njihove ljestvice nalazi se hrvatski otok Lokrum.

"Domovina nekih od najljepših nudističkih plaža na svijetu, Hrvatska definitivno zna kako pokrenuti zabavu. No nisu poznati samo po tulumarenju. Više od 20 plaža rezervirano je za one koji vole prirodno, a to uopće nije iznenađujuće. S toliko prekrasnih plaža na kojima možete uživati u suncu, zašto se ograničavati s nošenjem odjeće kad možete biti goli", piše Brosome.

U nastavku donosimo listu najboljih nudističkih plaža:

1. Le Centro Hélio Marin, Montalivet, Francuska

2. Plaža Bellevue, Danska

3 Grande Saline, St. Bart's

4. Plaža Wreck, Vancouver, Kanada

5. Otok Lokrum, Dubrovnik, Hrvatska

6. Playa El Agua, Otok Margarita, Venecuela

7. Plage de Tahiti, St. Tropez, Francuska

8. Es Cavallet, Ibiza, Španjolska

9. Plaža Massarandupió, Bahia, Brazil

10. Plaža Samurai, Port Stephens, Australija

Izvor: www.index.hr