• hr
  • en
  • de
  • it

Kupalište po mjeri Opatije

Kupalište nosi naziv Lido Bevanda Beach Resort, a Zoran Maržić i tvrtka »Bevanda«, koncesionar poznatog kupališta i vlasnik obližnjeg butik hotela i restorana Bevanda vrlo zadovoljan uspješnim dovršetkom prvog dijela investicije smatra da Opatija sada ima definitivno najbolje opremljenu i vjerojatno najljepšu plažu u Hrvatskoj

OPATIJA Reprezentativno uređeno kupalište Lido u Opatiji, od jučer je otvoreno i nakon 70 dana intenzivnih radova, poslije uspješno okončanog tehničkog pregleda - može se reći da je »kvarnerska perla« konačno dobila plažni kutak »po mjeri gostiju«, turista bolje platežne moći kakve se na ovim prostorima priželjkuje. Kupalište nosi naziv Lido Bevanda Beach Resort, a Zoran Maržić i tvrtka »Bevanda«, koncesionar poznatog kupališta i vlasnik obližnjeg butik hotela i restorana Bevanda vrlo zadovoljan uspješnim dovršetkom prvog dijela investicije smatra da Opatija sada ima definitivno najbolje opremljenu i vjerojatno najljepšu plažu u Hrvatskoj, po uzoru na Ibizu i francusku rivijeru te svoje riječi potkrjepljuje i konkretnim podacima. - Zaokružen je dio investicije, a za ovu godinu smo uspjeli preurediti pješčani dio kupališta. Izgrađen je bazen, zasađeno je 18 novih palmi, a obalna šetnica je izmaknuta na visinu buduće terase jednoga dana natkrivene Ljetne pozornice. Šetnica će se otvoriti idućeg proljeća i na njoj će se nalaziti botanički vrt, trenutačno prvi takve vrste u Opatiji. Ako se vratimo onom dijelu priče o Lidu koji je sada zaokružen, mogu reći da se ovdje sada dobilo tisuću kvadrata natkrivenog prostora u kojemu se redom nalazi caffe-bar, fast food, ponuda sladoleda i voća, dnevni i noćni bar, lounge bar te restoran s grill specijalitetima i pizzama. Pizze će raditi iskusni picajol iz Trsta, a ljude će sigurno zanimati i cijene koje su umjerene. Lido je dobilo bazen od 100 kvadrata s morskom vodom i taj dio plaže prvi u Hrvatskoj nosi brend Moet&Chandon Ice Imperial, uz specijalno dizajnirane ležaljke, jastuke i kompletan plažni komfor najvišega stupnja. Da bismo došli do konačnog rješenja kakvu plažu želimo u Opatiji, obišli smo sve plaže na Ibizi i diljem Francuske, a ovo što smo uspjeli dovesti u ovaj grad smatram zbilja dostojnim »kraljice Jadrana« - navodi Maržić.

Magnet za jahte
Dražen Glušica i njegov biro koji su projektirali i susjedni hotel Bevanda, potpisuju i projekt rekostrukcije Lida i kako naglašava Maržić, ovo je jedna od rijetkih plaža u regiji koja je »otporna na kišu«. Naime, s obzirom na brojne natkrivene »kantuniće« i njihovu kvadraturu, kada dođu ljetne nevere - kupači više neće morati »trčati doma«, jer će pod krovom moći pričekati razvedravanje. - Ovo je plaža s koje se pred kišom ne bježi doma, svi se materijali ovdje vrlo brzo suše, a istovremeno je to i plaža na kojoj se, možete se i sami uvjeriti - već u podne naručuje šampanjac. Na svih 3.500 kvadrata kupališta glazba se zahvaljujući najmodernojoj tehnologiji isto čuje, ali moram reći i da mnoge stvari zasad još nisu finiširane, pa se tako primjerice tek čeka uključenje kompletne rasvjete koja će pružati različite scene u bojama i druge efekte. Ovdje će pored dnevnih sadržaja biti i dosta noćnog života, različitih koncerata i gostovanja. Na moru ispred Lida već sada vidite nekoliko jahti, a ja vjerujem da će ih ubrzo biti i daleko više jer nam je i cilj bio - oživjeti opatijski mul i dovesti više gostiju. A ako gledate na ovih 1.000 kvadrata natkrivenog prostora i kao lungomare - mogu reći da je ovo svakako i najopremljeniji dio šetnice jer nudi - sve što gost želi - dodaje Maržić, koji je uoči jučerašnje »premijere« kupanja na obnovljenom Lidu, u noći sa subote na nedjelju priredio i »tiho otvorenje« noćnog bara koje je izazvalo dosta interesa i među domaćim ljudima i među turistima.

Popust za Opatijce
Do sada je u kupalište koje ima koncesiju na 20 godina uloženo dva milijuna i 200.000 eura, a kada se bude preuredilo kompletno sve te izgradilo i novo kupalište Angiolina - investicija će se popeti na »okruglih« pet milijuna eura, pa čak i prijeći taj iznos. No, pitamo Zorana Maržića i neizbježno: Plaćaju li se ulaznice za Lido Bevanda Beach Resort te što će biti s domaćim kupačima, onima koji se vole kupati na svojim šugamanima? - Ulaznice na Lido se ne naplaćuju. Iznajmljuju se posebno dizajnirane ležaljke, a jedna košta 90 kuna dnevno. Međutim, za sve Opatijce, uz predočenje osobne iskaznice, cijena je 50 posto niža. Dakle, domaći kupači s opatijskom adresom moći će iznajmiti ležaljku za 45 kuna, a u toj cijeni imaju i koktel dobrodošlice, besplatan šugaman, te stolić koji ima ladicu s ključem u koju se mogu pohraniti osobne stvari, mobiteli i slično te kompletno sve usluge sanitarnog čvora - wc-a, tuša, kao i sušenja kose. Čini mi se da je na ovaj način problem šugamana postao stvar prošlosti i da je riješen - odgovorio je Maržić. Trenutačno na Lidu radi 40 ljudi, no trebat će i dodatna radna snaga kada se cijela priča »zaokruži«. Zoran Maržić vjeruje da će uspjeti u svojoj želji da plaža sa svim pratećim sadržajima bude »mjesto o kojemu se govori«, dakako u pozitivnom smislu te da će je uz goste prihvatiti i domaći ljudi.

Izvor: http://www.novilist.hr/