• hr
  • en
  • de
  • it

Krk uz bok Capriju i Santoriniju

Prestižni magazin o putovanjima "Conde Nast Traveler" je, nastavljajući seriju zanimljivih objava o europskim destinacijama, na svojim Facebook stranicama pozvao na posjet otoku Krku, koji je prošle godine proglašen jednim od Top 10 otoka Europe prema izboru čitatelja.
Objavu "Conde Nast Travelera" u jednom je danu "lajkalo" 2700 korisnika, dok je njih gotovo 500 objavu i podijelilo, pohvalila se Hrvatska turistička zajednica.
"Readers Choice Award" dodjeljuje se svake godine, a Krk se tako lani našao na listi najboljih europskih otoka u društvu grčkog Santorinija, talijanske Elbe i Caprija, švedskog arhipelaga i grčke Krete, te je pomalo iznenađujuće predstavljen kao najpopularniji i najnaseljeniji otok hrvatskoga Jadrana.
Neki od čitatelja opisali su otok Krk kao "najbolje mjesto na svijetu", zahvaljujući prvenstveno prekrasnom, očuvanom krajoliku i mnogobrojnim aktivnostima u kojima gosti mogu uživati za svojeg boravka u destinaciji, kao i jedinstvenim ljepotama plaža.
Podsjećajući na ljepote destinacija, "Conde Nast Traveler" tako je na svojim Facebook stranicama preporučio da se otok Krk, jedan od 10 očaravajućih otoka s liste najboljih, uvrsti na listu obaveznih destinacija koje se za života moraju posjetiti.
Otok Krk najveći je jadranski otok i ubraja se u najsunčanije dijelove Europe s više od 2500 sunčanih sati godišnje, zahvaljujući kojima na otoku raste približno 1400 vrsta kopnenog bilja, što čini gotovo polovinu hrvatske flore
Poznat je i kao otok kulture i kolijevka pismenosti, o čemu svjedoče mnogi spomenici, muzeji, sakralni objekti, od srednjovjekovne jezgre grada Krka, Baščanske ploče u Jurandvoru, franjevačkog samostana na otočiću Košljunu i ostalih, a zahvaljujući brojnim ekoprojektima i sustavnoj brizi o čistoći i zaštiti okoliša, ponosno ističe i 14 plavih zastava na plažama.
Mnoge se pješačke i biciklističke staze protežu otokom u dužini od 300 kilometara, a svaki gost, zaljubljenik u biciklizam, na Krku može pronaći svoju idealnu stazu, od makadamske, idealne za mountain bike, do asfaltiranih cesta za obiteljsku panoramsku vožnju.

Izvor: www.slobodndalmacija.hr