• hr
  • en
  • de
  • it

Krešimir Đakulović i Mareus pobjednici ORC Kupa Hrvatske 2011.

Nakon šest odjedrenih regata pobjeda na ORC Kupu Hrvatske 2011. pripala je Krešimiru Đakuloviću i njegovoj posadi na jedrilici Mareus. ORC Kup Hrvatske 2011. završio je ovoga vikenda s Marina Kornati Kupom u Biogradu.
Ovoga vikenda Biograd je bio domaćin Marina Kornati Kupa, zadnje od šest regata iz serije ORC Kupa Hrvatske 2011. Mareus i Krešimir Đakulović osigurali su ukupnu pobjedu na ORC Kupu Hrvatske nakon pete regate serije, Prvenstva Hrvatske u Puli početkom listopada, tako da su u Biogradu mogli jedriti opušteno. Biograd je odlučivao o drugom i trećem mjestu, za koja su se nadmetali Robert Sandalić i Branko Iljadica Rapo sa svojim posadama na Gringu 2 i Anđeli X. Nakon pet regata na drugom mjestu bila je ekipa Anđele X, s dva boda prednosti ispred Gringa 2.
Jako jugo i prilično neugodni vremenski uvjeti u Pašmanskom kanalu dopustili su da se jedri samo jučer, danas flota nije niti isplovila. Moćni ORC krstaši jučer su glisirali s jugom snage od 19 do 30 čvorova. Nije bilo jednostavno svladati jučerašnji vjetar, bilo je i nešto štete na jedrilju i nešto padova po brodovima, ali ništa ozbiljno. Dva su plova odjedrena, u oba je prvo mjesto zabilježila slovačka ekipa na jedrilici Quebramar s kormilarom Peterom Mosnyem, ispred posade Gringo 2. Nakon prvog dana treće mjesto je zauzimala posada Mareusa. Anđela X bila je nakon dva plova peta, što se pokazalo presudnim za konačni poredak. S obzirom da se danas nije jedrilo drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je tako Sandaliću i Gringu 2, sa samo jednim bodom manje od Iljadice Rape i Anđele X.
- Jako smo zadovoljni da smo drugu godinu zaredom na vrhu ORC Kupa Hrvatske, s tim da smo ove godine prvo mjesto zauzeli i u poretku kormilara i u poretku jedrilica. Uživali smo u ovih šest regata, natjecanje je bilo napeto, što se mene tiče ORC Kup Hrvatske je najbolje naše natjecanje krstaša. - zadovoljan je vlasnik Mareusa Ivan Drinković.
U Biogradu je Udruga ORC jedriličara dogovorila i plan regata za iduću godinu, za četvrtu sezonu ORC Kupa Hrvatske. Prva regata će iduće godine biti u Splitu 24. i 25. ožujka, slijedi Uskršnja regata od 28. do 30. ožujka najvjerojatnije u Vodicama, pa Slovakia Grand Prix sredinom travnja u Zlarinu. Nakon ljetne stanke sezona se nastavlja sredinom rujna s ABS Kupom u Šibeniku koji se ujedno kandidirao za Prvenstvo Hrvatske, kraj rujna rezerviran je za Mireo Cup u Puli, a Biograd će ponovno početkom studenog ugostiti završnicu ORC Kupa Hrvatske.

Izvor: www.ezadar.hr