• hr
  • en
  • de
  • it

Kraljevska ratna mornarica otkrila nove brodove budućnosti

Futurističke slike bojnog broda pod nazivom "Dreadnought 2050" objavile su vodeće britanske tvrtke koje se bave pomorskim elektroničkim sustavima
Otkriveni su projekti u kojima su prikazani ratni brodovi koje će izgraditi Britanska kraljevska mornarica 2050. godine. Slike prikazuju ratne brodove koji će moći funkcionirati sa smanjenim brojem ljudi, piše Mirror.
Futurističke slike bojnog broda pod nazivom "Dreadnought 2050" objavile su vodeće britanske tvrtke koje se bave pomorskim elektroničkim sustavima.
Zapovjednik Steve Prest izjavio je: "Godine 2013. Kraljevska mornarica natjerala je obrambenu industriju da počne razvijati inovacije te nove sustave koji će donijeti stratešku prednost. Mi zato pozdravljamo projekt koji prikazuje kako najbolji britanski inženjeri razmišljaju o novim ratnim brodovima 2050. godine.
Originalni "HMS Dreadnought" bio je bojni brod Kraljevske ratne mornarice te je ušao u upotrebu 1906. godine. Predstavljao je najveći stupanj inovacije koji drugi brodovi nisu imali. "Britanska kraljevska ratna mornarica treba vizionare koji će razvijati ovakve sustave. Uz naprednu tehnologiju i niske troškove, novi bi brodovi trebali funkcionirati s manje ljudi. Novi će brodovi biti potpuno drukčiji od svega što vidimo danas u vodećim pomorskim silama svijeta", izjavio je Muir Macdonald iz Starpointa.

Izvor: www.vecernji.hr