• hr
  • en
  • de
  • it

Kostov i Cupać treći!

Zadarski dvojac je i dalje sjajan nakon dva dana jedrenja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Argentini
Težak dan na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Argentini, naročito za ženske posade koje su prve isplovile na regatno polje. Dosta su čekale, da bi po laganom vjetru odradile samo jedno od četiri predviđena jedrenja. Enia Ninčević i Marina Dujmović bile su 14. u cilju, ukupno se nalaze na 25. mjestu, devete su među nacijama koje jedre za olimpijsku normu. Tri zemlje izborit će nastup u Rio de Janeiru. Vode i dalje Dankinje Nielsen i Olsen.
U muškoj konkurenciji još žešća borba za kartu za Rio. I ovdje se dijele tri mjesta, a trećeplasirana nacija trenutačno je na petom mjestu ukupnog redoslijeda. Muške posade odradile su dva plova, u nešto ugodnijim uvjetima za natjecanje nego što su žene imale, međutim i dalje nije bilo nimalo jednostavno. Pavle Kostov i Petar Cupać bili su malo brzi na startu prvog plova pa su diskvalificirani radi preuranjenog starta, u drugom plovu dobro šesto mjesto, tako da su nakon pet jedrenja i dalje izvrsni treći.
- Ne razmišljamo previše gdje se nalazimo, trudimo se samo što bolje svaki plov odraditi, jedan po jedan. Zasad je sve dobro, prvenstvo je dugo, treba kvalifikacije na što bolji način sutra završiti. Četiri su plova u planu - rekao nam je Petar Cupać. Prvo mjesto su preuzeli Argentinci Yago Lange i Klaus Lange.

Izvor: www.zadarskilist.hr