• hr
  • en
  • de
  • it

Kornati – važno je o moru znati!


Udruga Argonauta započinje provedbu edukacijskog projekta namijenjenog djeci s posebnim potrebama i darovitoj djeci s područja Šibensko-kninske županije

Murter, 28. siječanj 2015. - Udruga Argonauta zajedno s partnerima i suradnicima počinje provedbu edukacijskog projekta pod nazivom Kornati-važno je o moru znati 2, koji je nastavak istoimenog prošlogodišnjeg projekta.
Cilj projekta je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete/programe te kroz uprizorenje ekološke lutkarske predstave, sve primarno namijenjeno boljem uključivanju djece s poteškoćama u razvoju i darovite djece s područja Šibensko-kninske u izvanškolske aktivnosti.
Prva komponenta projekta odnosi se na edukacijske izlete u NP Kornati tijekom kojih će djeci biti prikazana važnost zaštite prirode kroz teme iz geologije, kopnene i morske biologije, kulturno-povijesne baštine te demonstraciju terensko - istraživačkog rada u biologiji mora. Druga komponenta projekta vezana je uz izdavačku djelatnost udruge Argonauta. U sklopu projekta kreirat će se ekološka lutkarska predstava inspirirana serijom edukativnih slikovnica Čudesni svijet kornatskog otočja. Predstava će biti alat kojim će se djeci na interesantan i zanimljiv način približiti tema prirode i morskog okoliša, ovaj put zaštita crvenog koralja.
Projekt će se provoditi do kraja kolovoza 2015. Partneri na projektu su centar za obrazovanje Šubićevac, Udruga Kamenčići, OŠ Murterski škoji, Općina Murter-Kornati i JU NP Kornati, a suradnici Lutkarsko kazalište Svijet lutaka.
Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH kroz potporu za udruge u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015.

Izvor: Ivona Jadric dipl.oec. Izvršna direktorica www.argonauta.hr