• hr
  • en
  • de
  • it

Kljaković-Gaspić peti na Mallorci

Nakon prvog dana regate Europskog kupa u Palma de Mallorci, na kojoj ove godine nastupa oko 1200 jedriličara iz 60-ak zemalja, Ivan Kljaković Gašpić peti u klasi Finn, Milan Vujasinović deveti u istoj klasi, dok je Tina Mihelić sedma u Laser Radialu.
Palma de Mallorca donijela je prvog dana Trofeja princeze Sofije nestabilne i vjetrovite uvjete za jedrenje, na nekim regatnim poljima vjetar je dostizao i do 30 čvorova, pa većina klasa nije odjedrila puni predviđeni program, primjerice kvalifikacijska skupina daskaša u kojoj je trebao nastupiti Luka Mratović.
"Finaši" su odradili dva plova, Ivan Kljaković Gašpić ponovno je bio na razini zadataka, među 74 kormilara nalazi se na petom mjestu. Također odličan je Milan Vujasinović na devetom mjestu, Josip Olujić je 20., Nenad Bugarin 34. Prvi je zasad Francuz Jonathan Lobert.
Među više od 100 kormilarki u Laser Radialu Tina Mihelić je sedma, u današnja dva plova bila je sedma i treća.Naše druge predstavnice Ane Zelić zasad nema u objavljenim rezultatima, a u prvom plovu joj je puknuo jarbol pa nije stigla do cilja, u drugom je jedrila s drugim jarbolom i brojem na jedru što suci još moraju registrirati. Povela je Bjeloruskinja Tatiana Drozdovskaja.
Među 15 daskaša sa zmajem, neolimpijskoj dsiciplini koja će se vjerojatno u olimpijskom programu pojaviti 2020., Martin Dolenc je šesti, a vodi Španjolac Florian Trittel.
U muškom dvojcu 470 poveli su Francuzi Guilbaud/Guillarm, u ženskom Novozelanđanke Aleh/Powrie, među 49erima prvi su Novozelanđani Burling/Tuke, u ženskom 49er FX-u Španjolke Dominguez/Moro, u katamaranu Nacra 17 Portorikanci Figuerda/Valdes.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr