• hr
  • en
  • de
  • it

Kljaković Gašpić treći uoči plova za odličja, Fantela i Marenić zadržali vodstvo

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić treći je uoči plova za odličja klase Finn, koji je na rasporedu 16. kolovoza nakon što je u dva nedjeljna plova bio drugi i 13., dok su Šime Fantela i Igor Marenić nastavili jedriti bez greške u klasi 470, s trećim i četvrtim mjestom zadržali su ukupno prvo mjesto uz povećanje prednosti u odnosu na konkurenciju.

"Prvi plov je bio stvarno maestralan, drugi plov jednostavno kao da se sve moralo zakomplicirati. Bez veze. Jesam treći, ali slobodno umjetnički rečeno najradije bi se bacio pod vlak, jer mogao sam danas zatvoriti priču i praktički slaviti. Treba sad prespavati, jedan dan se odmoriti, biti spreman i napraviti u utorak ono što znam", rekao je Kljaković Gašpić.
Prije plova za odličja Kljaković Gašpić ima veliki zaostatak od 37 bodova za vodećim Britancem Gillesom Scottom, koji je osigurao zlato, dok mu drugi Slovenac Vasilij Žbogar "bježi" 13 bodova. S druge strane, prednost našeg jedriličara pred Amerikancem Calebom Paineom i Šveđaninom Maxom Salminenom samo pet bodova.

"Još jedan dobar dan, dva plova po laganom vjetru, jako smo zadovoljni još nemamo nijedan loš rezultat. Pred nama je još tri dana jedrenja tako da korak po korak", kazao je Fantela.
"Ne gledamo konkurenciju, gledamo sebe, ima još tri plova, puno je bodova u igri. Nećemo ništa mijenjati, idemo plov po plov, ide dobro, puni smo samopouzdanja i to je to", izjavio je Marenić.
Fantela i Marenić nakon sedam plovova imaju 11 bodova prednosti ispred drugih Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana, te 18 bodova ispred trećih Grka Panagiotisa Mantisa i Pavlosa Kagialisa.
U ponedjeljak je na programu plov za odličja klase Laser, Tonči Stipanović jedri za zlato. Start je predviđen u 19 sati po hrvatskom vremenu, dodjela medalja u 21.30. Stipanović ima sigurno srebro.

Izvor: www.ezadar.hr