• hr
  • en
  • de
  • it

Kiel: Fantela/Marenić drugi nakon pet jedrenja

Dva su dana iza nas na zadnjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa. U njemačkom Kielu zasad sve ide prema planu. Šime Fantela i Igor Marenić su drugi u 470, Tina Mihelić je druga u Laser Radialu, a Milan Vujasinović četvrti u Laseru.

Još jedan vjetrovit, hladan i zanimljiv dan na regatnom polju u njemačkom Kielu. A nama je najzanimljivije da bez obzira što se na moru događalo hrvatski jedriličari i dalje ostaju stabilno u vrhu flote.

Fantela i Marenić, Foto: Sander van der Borch

Šime Fantela i Igor Marenić još su jedno mjesto bolji nego jučer, drugi su u klasi 470. Na prvom mjestu su Australci Matthew Belcher i Malcolm Page, koji zasad jedre strašno uvjerljivo sa čak četiri pobjede u pet dosadašnjih plovova.

- Jučer smo na regatno polje izašli doslovno iz auta, nakon 14 sati vožnje iz Zagreba. Igor je imao zadnji teški ispit na fakultetu, položio ga je i uspio stići taman na vrijeme za prvi dan. Ova je regata odlična priprema za Europsko prvenstvo u Helsinkiju, a ako k tome uspijemo nadoknaditi zaostatak u bodovima i uhvatimo postolje ukupnog poretka Svjetskog kupa tim bolje. Ciljali smo ove godine na visok plasman u Svjetskom kupu, stoga smo i odjedrili regatu u Miamiu u siječnju, međutim Igorova ozljeda koja i dvomjesečna stanka radi toga poremetila nam je planove. No, dobro je, unatoč tome sve je uglavnom na svom mjestu - kaže trener Edo Fantela.

Konkurencija za treće mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa je Šimi i Igoru i dalje vrlo blizu, na trećem i šestom mjestu, što bi ukupno dvjema grčkim posadama još uvijek dalo konačni plasman ispred našeg dvojca. No, bodovne razlike su vrlo tijesne, još samo jedno - dva mjesta razmaka moglo bi Fanteli i Mareniću donijeti broncu u Svjetskom kupu!

Na drugo mjesto u Laser Radialu napredovala je Tina Mihelić. Odlično jedrenje pokazala je danas, sa drugim i četvrtim ulazom.

- Ovo mi je u prvom redu trening za Europsko prvenstvo i zadnji test opreme, još uvijek isprobavam jarbole da vidim s kojim ću jedriti na EP. S prvim danom regate nisam baš bila zadovoljna, nisam imala dobru brzinu, ali danas je već bilo puno bolje, iako nisam imala baš dobre starteve pa sam se morala izvlačiti - rekla nam je Tina.

Prva je Amerikanka Paige Railey, koja je dominirala klasom prije nekoliko godina, no nije uspjela izdržati pritisak, izgubila je nacionalni dvoboj za mjesto na OI 2008. i nije jedrila u Kini, međutim čini se da je ovoga puta ništa neće smesti.

U Laseru također četvrto mjesto za Milana Vujasinovića, a i dalje ga odlično prati i Aron Lolić, koji je 12. Nažalost, diskvalifikaciju radi preuranjenog starta zaradio je danas Daniel Mihelić, pa je pao na 25. mjesto. A viroza je za krevet privezala Luku Radelića, koji tako danas nije niti isplovio. Bez dva plova je 68. U Laseru vodi Novozelanđanin Josh Junior.

Izvor: www.ezadar.hr