• hr
  • en
  • de
  • it

Kapetan pozdravljao rodni kraj?

Posada bulk carriera Federal Mattawa u subotu kasno poslijepodne priredila je nesvakidašnju predstavu za više tisuća kupača u Kostreni, nedaleko Rijeke, kada se brod nosivosti više od 27 tisuća tona približio na tek nekoliko stotina metara od obale. Približavanje bulka dužine 185 metara, koji plovi pod malteškom zastavom, na tek stotinjak metara od sigurnosnih plutača na plaži izazvalo je burnu reakciju kupača, među kojima su mnogi posumnjali na najgori scenarij.
Međutim, iz Lučke kapetanije Rijeka tvrde da nije bilo nikakvog razloga za paniku. Tvrde da se radilo o probnoj vožnji, te da je kapetan broda samo testirao kormilo.
"Došao je na 600 do 700 metara od obale, nije bio preblizu, ali ljudima se učini da je bliže jer nisu navikli vidjeti tako velik brod u blizini plaže", objašnjavaju iz Lučke kapetanije, te dodaju da sirena kojom se brod oglašavao nije bilo upozorenje kupačima da se maknu s puta, već samo - pozdrav.
Na Federal Mattawi trenutno je 19 članova posade, među kojima su dvojica Hrvata. Neslužbeno se doznaje da je kapetan broda upravo Kostrenjanin, koji je na ovaj način odlučio pozdraviti rodni kraj.

Izvor: www.index.hr