• hr
  • en
  • de
  • it

Kad će hidroavioni u Dubrovnik? Od Splita do Lastova za 22 minute

Njemačka tvrtka European Coastal Airlines idućih 10 godina prevozit će putnike na dalmatinske otoke. Split je hidroavionima povezan s dalmatinskim otocima. Tako se iz Splita na Lastovo može doći za samo 22 minute. Sjajna je to prilika za razvoj turizma, ali i za gospodarski razvoj dalmatinskih otoka.
Na pontonu u trajektnoj luci obavlja se ukrcaj putnika i pregled karata. A onda je sigurnost putnika u rukama jedne žene - Tracy iz Kalifornije. Pomaže joj kopilot Hans iz Norveške. Oboje su zaljubljeni u svoj posao.
''Radim posao iz snova, obožavam to. Divno je biti pilot, vidite drugačije zemlje, drugačije kulture i to mi je najbolje od svega'', kaže Tracy.
''Došao sam ovdje prije 4 mjeseca. Ranije sam radio u jednoj zrakoplovnoj tvrtki u Moldaviji. Želio sam probati nešto drugačije, drugačiji tip letenja jer volim kontakt s ljudima'', nastavlja Hans u razgovoru za N1.
Njemačka tvrtka European Coastal Airlines idućih 10 godina prevozit će putnike na dalmatinske otoke. Zasad lete na Lastovo, Hvar i Rab, Pulu i Mali Lošinj, za koji dan prema Korčuli, dok će iduće godine krenuti i prema Italiji. Zaposleni su uglavnom domaći djelatnici.

Izvor: http://www.portaloko.hr/