• hr
  • en
  • de
  • it

Jutros najveći valovi oko Šibenika, sinoć poplava na Hvaru

Kako je i najavljeno, jaki lebić zapuhao je duž obale, a najjači udari vjetra bili su sinoć na zadarskom području, dok jutros olujni lebić stvara velike valove na otvorenom moru, te na šibenskom području, u Rogoznici i Primoštenu.
Zbog jakog vjetra more se diglo i sinoć na Hvaru, poplavilo je obalu, no na sreću sve je prošlo bez većih šteta, ponajviše zbog upozorenja meteorologa i stalne pripravnosti mještana naviklih na ovakve pojave uz more. Jak vjetar prekinuo je jutros katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, a u prekidu je i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.
Što se temperatura tiče, one su poput jučerašnjih previsoke za ovo doba godine, u Komiži 16, na Palagruži 15, koliko je izmjereno i u Rogoznici, dok je Hvar jutros u 7 sati bio na 14 stupnjeva Celzijusovih. I u većini drugih mjesta pretoplo, većinom iznad 10 stupnjeva, u Klisu 11, u Kaštel Gomilici 12, Šibeniku i Splitu 13, a najsjvežije i jutros u Promini, 5 stupnjeva, te na mućkom području 8 stupnjeva Celzijusovih.
Ciklona će označiti jedan dio dana, bit će jakog do olujnog lebića, juga, kiše, a zatim će se vrijeme smiriti, ponegdje uz sunčana razdoblja.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr