• hr
  • en
  • de
  • it

Jedrenje, SP U19: Ana Sandrić sedma u Laser Radialu

Još su dva dana do kraja Svjetskog prvenstva u jedrenju do 19 godina u Zadru. Čak 350 natjecatelja iz skoro šezdeset zemalja svijeta jedri u Zadarskom kanalu. Od hrvatskih jedriličara najbolje je plasirana Ana Sandrić u Laser Radialu na odličnom sedmom mjestu.

Vremenski uvjeti i dalje su vrlo zahtjevni u Zadru, vrlo su visoke temperature, prognoza je nešto što se svi pribojavaju pogledati jer za sve dane je najavljivan vrlo slab vjetar, no prognoza se srećom dijelom nije ispunila, a i regatni odbor odrađuje svaki dan izniman posao tako da nijedna od osam klasa nema zaostatak i sve ide prema programu. Na jutarnjim sastancima s predstavnicima reprezentacija postavlja se vrlo malo pitanja, što znači da nema primjedbi i da su natjecatelji zadovoljni organizacijom ovog velikog natjecanja u Zadru.

Ana Sandrić u ženskom Laser Radialu i dalje jako dobro jedri, u prvom plovu dana danas je bila odlična druga i nakon devet jedrenja zauzima visoko sedmo mjesto. U muškom konkurenciji iste klase Nenad Bugarin je 26. U 29er-u Lovro Ivanov i Marko Carić nalaze se na 15. mjestu, među 14 katamarana 13. su Patrik Kubaska i Dino Petešić, u RS:X Dominik Bačić zauzima 18. mjesto. Među dvojcima klase 420 u muškoj konkurenciji Lovro Strihić i Luka Milardović su također 18., dok su u ženskoj konkurenciji 28. Anđela i Margarita Uhoda.

Izvor: www.ezadar.hr