• hr
  • en
  • de
  • it

Japanski vojni školski brod uplovio u Split

Školski brod "Kojima" Obalne straže Japana uplovio je u luku Lora u kojoj će do 25. lipnja boraviti u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu u sklopu bilateralne vojne suradnje s japanskim Oružanim snagama.
Posjet Splitu organiziran je u sklopu višemjesečne plovidbe broda "Kojima" oko svijeta, a u prilog obilježavanju 25. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske.
Brod „Kojima" školski je brod Obalne straže Japana. Dužine je 115 metara, širine 14 metara i gaza 5,9 metara. Zapovjednik je kapetan bojnog broda Hironobu Tonozaki, a posada broji ukupno 80 članova, od kojih 40 kadeta. Isto tako, u sklopu posjeta na splitskoj Rivi će se u petak, 22. lipnja (od 12 do 13 sati) i subotu, 23. lipnja (od 21 do 22 sati) održati program u organizaciji Veleposlanstva Japana u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita.
Na splitskoj Rivi, osim nastupa japanskih kadeta koji će izvoditi demonstraciju kenda i japanskog navijanja, japanski glazbenici održat će koncert na tradicionalnim japanskim instrumentima - shamisenu i taiko bubnjevima. Brod će na vezu u luci Lora biti otvoren za javnost u petak, 22. lipnja 2018., od 12 do 14 sati (ulaz u vojarnu "Admiral flote Sveto Letica-Barba" kod kružnog toka).

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr