• hr
  • en
  • de
  • it

Jahta ˝Artemis˝ u Šibeniku za kraj ljetne sezone

Ovoga ljeta na šibensku rivu i mulo Krka cimu je bacilo dvadesetak najluksuznijih i najprestižnijih brodova svijeta. Na specijaliziranim internetskim stranicama koje prate kretanje takvih plovila, ali i kretanje najbogatijih ljudi svijeta i jet seta ime Šibenika često je treptalo dajući do znanja da je u njega stigao i da miruje na vezu neki od tih plovećih trezora bogatstva, raskoši i luksuza.
Kraj ljeta jučer je najavio prekrasni brod, svjetski kralj jedrenjaka, jahta Artemis koja slovi kao jedan od najljepših brodova svijeta. Iako je izgrađen 2007. godine još uvijek ima status jednog od najelegantnijih visoko sofisticiranih i autorski dizajniranih plovila.
Artemis ima pet članova posade, a namijenjen je ugodnom odmoru za maksimalno 10 putnika.
Ovo ploveće umjetničko djelo dugo 44 metra izgrađeno je 2007. godine na Novom Zelandu. Nakon porinuća bila je službeno proglašena najboljom i najljepšom jedrilicom koja je do tada izgrađena u svijetu. Iako je sposobna za duga i udobna prekooceanska putovanja, najčešće krstari Mediteranom.
Artemis ima golema jedra po kojima je prepoznatljiv izdaleka, a zanimljivo je to da je njihova uporaba potpuno automatizirana.
Artemis je nedavno prodan, ali se ne zna tko je njegov privatni vlasnik koji ga koristi isključivo za osobne potrebe. Prije prodaje Artemis je bilo moguće unajmiti za 95 000 eura tjedno plus zavisni troškovi.

Izvor: http://www.pomorac.net/