• hr
  • en
  • de
  • it

Jadrolinija konačno uvodi online kupnju karata za trajektne linije

Od ovog petka Jadrolinija prelazi na ljetni red plovidbe koji će obilježiti neke novosti poput online kupnje karata za trajektne linije, te prepaid kartice Jadrolinija2Go, najavljeno je to na konferenciji za novinare održanoj ovog četvrtka na brodu Marko Polo u Splitu.
- Ove godine očekujemo porast poslovanja za 3 do 5 posto, a već se osjeća porast prometa na sjevernom dijelu Jadrana, posebice prema otocima Cresu, Lošinju i Pagu. Novim sezonskim plovidbenim redom uvodimo dodatne linije prema otocima, pa će primjerice prema Braču svakodnevno voziti 15 umjesto dosadašnjih 9 linija, te prema Hvaru 6 umjesto 3 dnevne linije. Početkom lipnja kupnja karata bit će moguća putem internetske stranice www.jadrolinija.hr, pa će čekanje u redu za brodsku kartu postati prošlost. Opcija prepaid računa moguća je i za otočane i neotočane, a ista će se moći koristiti za prijevoz Jadrolinijinim katamaranima i trajektima - izjavio je Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije koji se osvrnuo i na proteklu godinu koju je ovaj brodar završio pozitivnim prometnim pokazateljima, te uvođenjem četiri novogradnje u flotu. 
Tako je prošle godine Jadrolinija prevezla gotovo 10 milijuna putnika i više od 2 i pol milijuna vozila. Osjetan porast broja putnika i vozila, i to za 16 posto osjetio se na međunarodnim linijama (Zadar-Ancona, Split-Ancona i Dubrovnik-Bari), dok je u domaćem prometu također zabilježen pozitivan trend broja prevezenih putnika i vozila, posebice uvođenje dodatnih komercijalnih putovanja u periodima najveće potražnje. Kao najrentabilnija linija na našem području pokazala se, kao i do sada, linija Split-Supetar.
- U 2014. godini Jadrolinija je ostvarila dobit od 8,2 milijuna kuna. Prihodi bilježe porast od 0,1 posto i iznose 840,8 milijuna kuna, a rashodi iznose 832,6 milijuna kuna i manji su za 0,6 posto. Sve u svemu, zadovoljni smo. Zapošljavamo oko 1.700 djelatnika od kojih je 170 angažirano dodatno u sezoni, a plaće nisu kasnile nijednom u 70 godina - pohvalio se Klanac.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/