• hr
  • en
  • de
  • it

Izradio podmornicu u pola godine uz trošak od 6000 kuna

Justin Beckerman nije prosječni maturant. Dok se gotovo cijela njegova generacija spremala za maturalnu večeru on se vozio u podmornici koju je potpuno samostalno izgradio sa svega 18 godina.
Mladić iz New Jerseya, kojeg nazivaju novi Thomas Edison, proveo je mjesec dana projektirajući podmornicu za jednu osobu, a svoju zamisao proveo je u djelo za samo pet mjeseci.
Podmornica duga 2,7 metara može zaroniti do dubine od 9 metara što je dovoljno za istraživanje jezera Hopatcong u blizini kojeg Justin živi. Ova malena podmornica pogonjena električnom energijom kojom se napaja iz tri baterijska sustava, izrađena je od plastičnih kanalizacijskih cijevi, balastnih spremnika, raznih regulatora i ventila te koristi mehanizme starog automata za napitke i vrlo snažna stroboskopska svjetla. Cijena korištenih materijala bila je ispod 1000 američkih dolara.
Mladom genijalcu ovo nije prvi izum, a svoju kreativnu stranu pokazao je i izradivši nagrađivanu skulpturu izrađenu od fluorescentnih dijelova kompjuterskih ekrana.
Svaka čast!

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr